Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ač patříte k blogerům,které si se zájmem přečtu,tento článek dokazuje,že jsme se 

v mnohém s některými předsudky nevypořádali..Každy historik/krom některých 

zemanových příznivců/ Karlovy výroky myslím pochopí...Nejvís se ozývají vlastenci

kteří potřebují mít trumfy ale falešné...

0 0
možnosti

Ano, Zeman je skutečně muž minulosti. Hysterie kolem dekretů to dokazuje. Vytáhl laciné populistické téma přes 60 let staré, které je dávno uzavřeno česko-německou deklarací.

1 0
možnosti

P22e37t45r 47S33k40á38c13e68l

22. 1. 2013 21:20

Pro odlehčení a informaci, tohle koluje po internetu:

President Dr. Edvard Beneš v r. 1947 Vážení spoluobčané! V nedávné době jsem podepsal historicky významné dokumenty pro naší Československou republiku, tj. dekrety presidenta ČSR. tyto dokumenty nám dávají naději, že se nebudou opakovat tragické události let 1938-39. vědom si neblahých zkušeností našeho národa, zejména z druhé světové války,zanechávám Vám odkaz, ve kterém Vás varuji před možnými pozdějšími požadavky na znovu osídlení našeho pohraničí sudetskými Němci, kteří byli po právu, na základě mých dekretů z naší republiky odsunuti. Může se stát, že mé dekrety, vydané z rozhodnutí vítězných mocností druhé světové války, budou postupem času prohlašovány za neplatné. Může se stát, tak jako v minulosti, že se najdou "takzvaní čeští vlastenci", kteří se budou sudetským Němcům za jejich odsun omlouvat a že budou nakloněni otázce jejich návratu. Nenechte se oklamat a návratu nedopusťte. Hitlerové odcházejí, avšak snaha o ovládnutí Evropy Německem zůstává. Mohou se najít vlastizrádci, kteří budou opět usilovat i o odtržení Slovenska od České republiky. bylo by to pošlapání odkazu prvního presidenta ČSR T. G. Masaryka a jeho spoluzakladatele M. R. Štefánika. Vedlo by to k zániku obou našich národů. nezapomeňte, že mé dekrety se týkají potrestání vlastizrádců a že mají trvalou platnost a potrestejte všechny vlastizrádce, ať je to kdokoliv a v kterékoliv době. Dr. Edvard Beneš, Praha, Květen 1947

R^

0 0
možnosti

V49á82c38l64a91v 70R82o90d

20. 1. 2013 21:27

Ještě jedna maličkost. Prolomení restituční hranice by pro pana knížete nejspíš přineslo i neplatnost tzv "lex Schwarzenberg" tedy zákona vydaného v roce 1947, kterým byl Schwarzenbergům konfiskován obrovský majetek a na který se současné restituční zákony nevztahují!

1 0
možnosti

Jenom ukradení celé armádní výzbroje a výstroje, kdy naši vojáci museli odevzdat i tkaničky do bot mluví samo za sebe. Vyhnání lidí, jejichž synové vraždili na všech světových frontách, kteří se dali k Hitlerovi a kteří na to takhle doplatili, tedy byli poraženým národem, považuji za správné. Ostatně nás se na to tehdy až tak nikdo neptal a že to Češi udělali s chutí - po těch dlouhých létech poprav a vraždění?!?! Možná měl kníže promluvit i o tomto, když už se tak "rozmluvil"...

R^ Jinak karma!

4 1
možnosti

P24a55v39e73l 95S68y82c81h41a

20. 1. 2013 19:11

Štěpáne neblbni... Rod z kterého člověk pochází si nevybírá nikdo. A kdyby můj táta byl Lennův synovec, fakt bych si z toho nic nedělal...

1 2
možnosti

J72i46ř72í 65D31r53á57č

20. 1. 2013 16:38

Benešovy dekrety jsou tématem, které Karlově prezidentské kandidatuře s největší pravděpodobností zlomí vaz, protože si tím proti sobě postavil nejen většinu levice, ale i nemalou patrioticky smýšlející část populace. Aby Zeman udělal stejnou hrubku jako Karel, musel by přinejmenším najednou začít zpochybňovat celou Sametovou revoluci:-):-)

5 3
možnosti

P93a25v35e35l 34S39y50c15h23a

20. 1. 2013 16:39

Patrioticky? Řekl bych nacionalisticky. Pěkné zrcadlo ...

1 7
možnosti

Autor není tak hloupý, aby nevěděl, jaký je skutečný vztah Karla k Evropské unii i k Benešovým dekretům. Pak ale je to desinformace. Programovaná desinformace. Budiž.

Je mnoho důvodů proč nevolit Karla. Tím nejzávažnějším je, že nezvolením Karla se otvírá možnost prolongace tunelářské éry Václava Klause. Takže autor má zájem na dalším tunelování naší země, kde se rozkrádá přes sto miliard korun ročně? Buď se na tom rozkrádání podílí, nebo někomu slouží... Jen autor ví, proč to dělá!

Já jen doufám, že zvítězí slušní lidé!

:-)

2 5
možnosti
Foto

A co dělala pravice posledních osm let, aby k něčemu takovému nedocházelo.

2 0
možnosti
Foto

Velmi správný článek. Ano chápu, některýcm fanouškům se to špatně čte, strkají hlavu do písku a nechtějí vidět fakta. Nechtějí si přiznat, že ač patří dle médií k oné nadprůměrně inteligentní skupině lidí, volících Knížete, byli tak fatálně hloupí a naletěli mediální propagandě. Ještě není pozdě si přiznat skutečný stav věcí a od tábora nadprůměrně inteligentních se ditancovat R^

3 4
možnosti

Macek volí pokračování tunelářské éry. Proč? Co z toho máš?

:-)

2 3
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon