Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

30. 11. 2010 16:48
Během posledního

půlroku spáchalo sebevraždu služební zbraní hned několik příslušníků /příslušnic/ naší čacké policie. Všichni prošli důkladnými psychologickými testy, které na nich nic nenašly. Proč si myslíte, že testy objeví potenciálně "agresivní" řidiče? Ony u nás projevují značnou dávku agresivity i "oběti", které úmyslně zdržují provoz, courají se pomalu přes přechod, zírají na opačnou stranu a provokují,,,,

0 0
možnosti
ZK

SID09

30. 11. 2010 18:37
Re: Během posledního

!!R^ Já vidím, že nejaresívnějších v reakcích - a často asi i na silnici jsou ti, co volají po zastřelení zlého řidiče. !! Slušný a ohleduplný řidič tomu rychlejšímu klidně uhne a nevyřvává na plnou hubu jen to, že i on má svá práva jet rychlostí, jako chce on sám   ;-)

0 0
možnosti
DM

trojuhelník

29. 11. 2010 18:33
..........

agresivita stoupá, neboť řidiči za volantem jsou stále více agresivnější, a to proč? asi proto, že systém si takové jedince vychovává už z podstaty. být první, mít co nejvíc, nebrat na jiné žádný ohled, atd. nebo je to jinak?

0 0
možnosti
EK

Deleter

29. 11. 2010 21:54
Re: ..........

To je přesné. Pak se ještě podívejte, jak redaktoři motomédií radostně povykují nad každou novou agresivní maskou auta a je to zřejmé...

0 0
možnosti

mirek-storch

27. 11. 2010 13:10
Krysy chované na malém prostoru se také agresivně koušou :-(

Přelidnění Země je jedním ze smrtelných hříchů světa, jak napsal ve své knize nositel Nobelovy ceny Konrád Lorenz, který se také zabýval etologií - tj.chováním zvířat. Nakonec lidé jsou také druh živočichů a velmi agresivních.8-o

0 0
možnosti
K

kybl

27. 11. 2010 9:11
Ruda

Vsimli jste si jak Ruda radsi uz  nepise o ODS a CSSD.Po komunalkach a veletoci na prazske radnici proste nema zadnej argument.Rudo ty si normalni zamindrakovanej sasek.

0 0
možnosti
KJ

kajencik

26. 11. 2010 11:09
Tvrdší tresty

Nojo, to na lidi platí, nikoliv svoboda a odpovědnost za vlastní rozhodnutí, ale tvrdá pravidla ze kterých nikdo nemůžu vybočit, už i z historie víme že to je to nejlepší řešení co?

Jinak já jsem tedy žádné preventivní programy nezaznamenal (pokud tedy nemáte na mysli ty komedie které dělá BESIP, jeho pásovce, apod.). Například jsem ještě neslyšel že by se někde místo cyklostezky vybudoval uzavřený okruh pro auta, kde by se mohli lidé vyblbnout a vyzkoušet limity auta a nemuseli to pak ventilovat na silnici.

Pokud skutečně chcete zlepšit situaci na našich silnicích (která není zdaleka tak hrozivá jak se nám média snaží namluvit), větší represe není cestou, to už nakonec ukázal bodový systém, který se zcela minul účinkem a postihuje pouze normální řidiče kteří udělají drobnou chybu,  ale na "piráty" v žádném případě nezabírá.

0 0
možnosti
OK

999

26. 11. 2010 12:10
Re: Tvrdší tresty

Bodový systém asi nebude špatně, protože na skutečné piráty by měl zabírat. V basketu se taky agresivní hráč za chvíli vyfauluje. Na silnici by to tak mělo fungovat a asi i funguje.

Hlavní problém zákona vidím v tom, že sebral pravomoci dopravní policii. Z bodovacího systému se tak stala slepá administrativní záležitost a o tom jaký jste řidič rozhoduje náhoda a úředník. Policie sama je víceméně bezmocná, přitom jen ona rozumí provozu.

0 0
možnosti
ZK

Gyoja

26. 11. 2010 10:15
Obraz společnosti

Silnice jsou jen "výkladní skříní" stavu společnosti. Nic jiného v tom nehledejte. Jak se nezmění chování lidí obecně, tak na silnicích zlepšení nečekejte. A změna chování je vždy na vůli jednotlivce. Pomáhají jen dobré příklady. Represe vyvolává strach a strach je příčinou agrese.

0 0
možnosti
JB

jejda to jsem ja

26. 11. 2010 10:04
Agresivita je

vidět dost často i ve zdejších diskuzích. A pak ti lidě sednou za volant ajedou a jedou.....;-O

0 0
možnosti
OK

999

26. 11. 2010 10:16
Re: Agresivita je

To si taky myslím. Tady lidi volají po drakonických trestech, pokutách které bolí, odebírání řidičáků za přestupky jen domnělé, jenže ono se jim to stejně do večera nenaplní, a pak sednou za volant buď se strachem anebo s pocitem "já jim ukážu".

Proto jsem nakloněn se domnívat, že pokud v posledních letech opravdu agresivita na silnicích roste, tak je taky podporována mediální hysterickou masáží a strašením na internetu.

0 0
možnosti
K

Kejhal

26. 11. 2010 9:49
Kamion

Tezko muzeme soudit okolnost, kdyz jsme u tech pripadu nebyli. V pripade toho kaminu si dokazi predstavit tu nastvanost toho druheho ridice v pripade, ze na dalnici je havarka, sjezd je 100m, ale kamion si schvalne stoupne pres dva pruhy, protoze kdyz tam stoji on, tak budou stat vsichni. A to vidim casto. Sice to nezaklada duvod pro pretahnuti zeleznou tyci, ale priznejme si, ze bychom taky meli chut to udelat. Nastesti vetsina z nas to neudela.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

30. 11. 2010 16:53
Re: Kamion

Ne naštěstí, ale bohužel! Kdyby  lidem za schválnosti a zlomyslnosti hrozilo, že dostanou přes hubu, hned by byli slušnější...

0 0
možnosti
C

Centurion

26. 11. 2010 9:44
Agrese

Záleží na tom, co si pod pojmem agrese představíme. Pokud onu kauzu s vytlačením ze silnice, tak o té už bylo napsáno dost. Já si pod pojmem agrese představuji rychlou jízdu. Řekl bych ale, že agrese nemůže v celku ani za 20% dopravních nehod. Byť to totiž není příliš novinářsky atraktivní, je faktem, že řídit agresivně, si obvykle dovolí jen řidiči, kteří opravdu řídit umí. Co se týká jízdy podle předpisů, souhlasím, že si člověk nemůže být ničím jistý. Rychlost je totiž z hlediska bezpečnosti jízdy jen sekundárním (možná terciálním) faktorem (pokud mluvíme o rozpětí +- 30km/h od povolené rychlosti). Daleko důležitější je "pozornost řidiče"a dobrý technický stav vozu (včetně pneumatik). Zvlášť pro jízdu po městě je důležitá ta pozornost. Pro bezpečnost jízdy je však naprosto klíčové především JASNĚ ČITELNÉ JEDNÁNÍ. Když jedete na okresce 180, koledujete si o nehodu mnohem méně, než když přejíždíte v ranní špičce v Praze z pruhu do pruhu bez blinkru. Ale to je jen mých 500 znaků..

0 0
možnosti
VK

eso-v-rukavu-rymr

26. 11. 2010 9:49
Re: Agrese

ten "fakt", ze rychle jezdi jen ti, kteri si to mohou dovolit, to mas z vlastni hlavy?

0 0
možnosti
FE

felia

26. 11. 2010 9:35
Většina mužů se za volantem stává agresivní

Máme daleko horší slovník než ten, který používáme doma. Často považujeme jiné řidiče za lemply. Jede-li před námi jiné auto pomalu, lepíme se mu na zadek, aby uhnulo. To vše jsou známky agrese, která plyne z naší zdánlivé anonymity. Jediné řešení vidím v čistce mezi šéfy policistů a v jejich nahrazení lidmi, kteří dbají na důslednou práci svých zaměstnanců. Žádného řidiče nesmí napadnout nedodržovat dopravní předpisy, protože přestupek je vzápětí přísně potrestán.

0 0
možnosti
MH

HrubesaMares

26. 11. 2010 10:20
Re: Většina mužů se za volantem stává agresivní

co chlapi...zensky jsou v tomhle daleko horsi ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon