Diskuse

25 let svobody

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J14o91s90e48f 28K53o53u35b31a

14. 11. 2014 15:04

Socialistický blok se hroutí. Gorbačov chtěl zreformovat režim, který panoval v SSSR a jeho satelitech, ale vše se mu vymklo z ruky. Ukázalo se, že podpora totalitního režimu je takřka nulová a lidé touží daleko víc po svobodě než po budování světlých zítřků.

To jsou Vaše slova. (Pane Bože)

Má připomínka. Gorbačev celý východní blok "prodal", Američanům. Dokonce se "šušká" že za hodně. Takže máme jen jiného majitele. USA pod zástěrkou NATO. Je to jejich způsob obchodu.  Každý má svou cenu.

 Američané oslavovali vítězství studené války ale brzy přišlo rozčarování. Kanceláře a svět měli plný špionů  továrny na zbraně jely na plné obrátky, co stím?  

Zákonitě se musel najít nepřítel. Ejhle teroristi!  Ti chlapi s ručníky na zbořili tři domy! Jdeme na ně. Nepřítel je opět zde. A občan USA to snědl i z navijákem. Nepřítel byl a jedeme dál.

Válka stojí mnoho peněz, FED tiskne peníze až se kouří. Důvěra  v dolar rapidně klesá.

Rusové chtějí jinou obchodní měnu!  Pokud koukáte na Českou televizi tak se z RF o které nebylo téměř slyšet, stal přes noc úhlavní nepřítel.;-)

 ;-)

0 1
možnosti
Foto

Napsal jste v podstatě pochvalnou ódu, nemohu však s ní docela souhlasit.

Chcete snad tvrdit, že smyslem kupónovky mělo být to, aby každý občan dostal svou tisícovku?

Chcete snad tvrdit, že občané toužili po rozkradení toho, co po komunistech ještě zůstalo?

Myslíte, že po listopadu lidé čekali státem podporovaný nástup velkých firem likvidující, opět za podpory státu, střední třídu?

Myslíte, že čekali hanění živnostníků a vrážení klínů mezi ně a zaměstnance?

Čekali snad lidé, že jejich nadšená účast ve "svobodných" volbách bude znamenat pouze to, že se stejně nějak i jinak přerozdělí moc a jejich zájmy budou až někde na chvostu zájmů nových potentátů?

Myslíte si...... ale co, takhle bych mohl vyčerpat přidělený prostor a obávám se, že pro vás zbytečně. Vy máte svou linku a nejste příliš vnímavý v prohřeškům a trestuhodným lumpárnám vašich oblíbenců. A to je škoda, protože i vy jste pouze užitečný....... (dosaďte si) a vděku se nedočkáte.

Jak dlouho ještě li lidé nechají sr..... dělat na hlavy a nechají pár pár diletantů s ostrými lokty, aby nechali stát spadnout na úplné dno?

5 2
možnosti
BT

ne smyslem kuponovky bylo rozdělit část státního majetku mezi obyvatelstvo, pokud se někdo chytil na tisícovku a střelil svou možnost vydělat za tuto směšnou částku jeho chyba

5 0
možnosti
BM

"Na demokracii nejvíc nadávají ti, kteří žijí v představě, že stát je zde od toho, aby se postaral o všechno a o všechny." Ještě jsem neslyšel cigána odjížděje od prac. úřadu v mercedesu že by si na tuto naši demokracii stěžoval. A že těch lehkoživků u nás je.

Hezký den

4 1
možnosti
JT

Ja bych v tom SPLNENO nebyl tak optimisticky. Svobodu nam porad ukrajujou. Svoboda slova jen do te miry, pokud je dost multikulti a pohlavne vyvazena.

3 0
možnosti
BT

můžete říci kdekoliv cokoliv a nikdo vám v tom nebude bránit a samozřejmě nesete za svá slova plnou odpovědnost a totéž můžete požadovat od ostatních

1 0
možnosti
BT

demokracie je jediná společenská soustava, kterou lze demokratickou cestou odstranit a boj o svobodu je boj o právo svobodně volit svůj druh nesvobody

2 0
možnosti
Foto

Takhle, ve zkratce, máte pravdu, Rudolfe. Jenže, jako každá mince, má to i druhou stranu. Nemusím jistě dopodrobna vypisovat, kde po 25 letech boty tlačí a že uspokojení nad těmi několika body je infinitivní.

1 1
možnosti
Foto

Jenže, Petře, tehdy takové požadavky byly a určitě vám také nemusím dopodrobna vypisovat, že jsme si na ně později nabalili další. Demokracie je nedokonalá, ale je to nejlepší, co lidstvo vymyslelo.

3 1
možnosti
JH

Napoleon Bonaparte: "Lidé netouží po svobodě, touží po rovnosti..."

2 0
možnosti
Foto

Absurdní. Nikdy rovni nebyli, nejsou a nemohou být.

1 3
možnosti
JC

Svobodu jsme delegovali do Bruselu a proto jí máme každým rokem méně a méně...

6 1
možnosti
Foto

To je téma na jiný článek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon