Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

A něco o satanovi Zemanovi a pravdomluvném, pracovitém Kalouskovi či nepochopených snahách ODS a čisté paní Němcové by tam nebylo ?

2 2
možnosti
Foto

Tohle jsem už napsal před nějakou dobou panu Kováčovi; věci nestojí tolik, kolik stojí, ale tolik, kolik za ně jsou lidé schopní zaplatit. Vy to, pochopitelně, na rozdíl od pana Kováče, chápete. Zvýšení minimální mzdy nepřinese nic dobrého.

2 0
možnosti
Foto

Minimální mzda není problém, to co je problém je mzda maximální. Je nutno jasně stanovit její strop. Doufám, že s tím, jako velký pravicový šetřílek, budete souhlasit.

0 2
možnosti
MJ

Lépe se vede ekonomikám, kde jsou nejnižší mzdy blíže k průměru, než tam, kde jsou dál od průměru. :-)

0 0
možnosti
PK

Je to asi různé, ale důležitá je úroveň toho průměru. Třeba v Lucembursku mohou gastarbeiteři pobírat menší procento než u nás, ale k životu to bohatě stačí.

0 0
možnosti
FV

Rozumím tomu, že tuhle jednoduchou matematiku nechápe třeba takový Vondrouš, ale nerozumím tomu, že si to neumí spočítat i plno normálních voličů :-/

1 0
možnosti
Foto

P47e76t29r 74P41a89j26e94r

16. 8. 2013 17:50

Pane Polánecký, 

není vám to už trapný? Pořád jenom strašíte lidi. Celá vaše tzn.pravicová je založená na strašení lidí. BU,BU,BU jestli nezavedeme 1,2,3,pilíř, tak nebude na důchody, bu, bu jestli nezvýšíme DPH, tak nebude na sociální dávky, bu bu bu, jestli se zvýší minimální mzda o víc, jak 500 kč, tak začne masivní propouštění. Ale pravda je taková, že kdyby jste to tu nerozkradli, tak je v pohodě na všechno.

Ale teď k těm mzdám. Nemusíte pořád papouškovat to, co jste někde zaslechl od nějakého Bendy či Nečase(RIP Nečasi) Podle vaší rovnice to vypadá takto: Čím menší min. mzda tím menší nezaměstnanost. No já nevím, hlava mě nebere, jak to dělají v Německu nebo v Rakousku, kde je min. mzda někde okolo 1400 EURO a nezaměstnanost je tam kolem 6%??? 

Další otázka je, kde by dnes bylo minimální mzda, kdyby ji vaše pravicové vlády za posledních 8 let zvyšovali, tak aby kopírovala zvyšování průměrné mzdy. Řeknu vám to. Byla by někde kolem 11.000 Kč. Jde o to, kam vlastně směřujeme. Do vyspělé Evropy(což by napovídali ty stejné, nebo větší ceny za služby a zboží) nebo směr východ(čemuž napovídají ty směšné platy). Takže, kam pane Polánecký???

A jestliže platíme stejně za služby a zboží, ale naše mzdové náklady jsou na třetině mzdových nákladů v Německu či Rakousku(opravdu po mě nechtějte,abych nás porovnával s Rumunskem či Bulharskem), tak je tu nějaká černá díra, kam se ten profit ztrácí. 

Produktivita naší práce je 85% té německé. Ale naše průměrná mzda je na 85% německé MINIMÁLNÍ MZDY. Taky vám tu něco nesedí? Na minimální mzdě vydělávají samozřejmě zaměstnavatelé a drobní živnostníci, ale už ne stát a už vůbec ne zaměstnanci.  Stát tím přichází o přijmy z daní a soc.a nem. pojištění a paradoxně i ti živnostníci a firmy přichází o příjmy, protože s vyšším příjmem přichází větší spotřeba. Ale pokud by se zvýšila min.mzda na třeba 15.000 Kč, tak tu najednou máme tisíce kvalifikovaných pracovníků, kteří bouchají za min. mzdu a tu by jim asi museli zaměstnavatelé zvýšit.

5 2
možnosti
PK

Němci sice minimální mzdu nemají na státní úrovni, ale v určitých sektorech se prakticky dohaduje mezi odbory a zaměstnavateli. To jen na okraj, jinak souhlas, podobné bludy a strašení zde prezentuje třeba pan Zdeněk Bárta.

Jinak ten rozdíl s Německem spočívá v různých faktorech, např.

- Němci vynalezli třeba systém maloobchodu z palet (ALDI,LIDL) - my jsme zde v pozici jejich "montovny" za náklady a smetanu líže centrála z celé Evropy, nejen od nás. Rozdíl v úrovni není jen v rychlosti házení s lopatou.

0 0
možnosti
PK

Ocenil bych pravicového pana Polaneckého, kdyby k "minimální mzdě" přistoupil kvalifikovaně:

- její výše ve vyspělé zemi, jakou Česko přes problémy je - něco přes 300 Euro za plný úvazek - je národní ostuda

- on ji také nikdo v podstatě nebere - dostává bokem anebo dělá kratší dobu. Znám třeba profesi, jejíž ocenění zhruba osmi tácům odpovídá - platí se 4 hodiny ale sfoukne se za 50% i méně času - nejen úklid.

- podnikatel tím očurá stát a pojišťovny, nemusím rozvádět

- určitá ochrana zaměstnance být musí, pracovní trh není svobodný. Práce v Česku vlivem globalizace ubývá, valí se sem hordy cizinců i mimo EU a to nikdo nezastaví, protože to je pro podnikatele dobrý byznys. 

- problém je, že lidé na takové množství služeb ev. zboží nemají prachy, velcí - často cizinci - zákonitě vytlačují menší atd. Při inflaci je rozumné zvyšování minimální mzdy, pokud ji stát má, nevyhnutelné.

4 0
možnosti
PM

protože to je pro podnikatele dobrý byznys - proč se tedy více zaměstnanců nestane podnikatelama? Třeba i Vy - a můžete pak dávat velké platy

2 0
možnosti
JS

Možná to má Mládek dobře spočítané. Díky jeho působení bude inflace 10 % a pak je částka 12 000 za pět let stejná jako dnešních 8500.

0 1
možnosti
VH

Za vlády ČSSD inflace prudce klesla. Pamatujete 90. léta ?

0 0
možnosti
LJ

Dneska jsou stínový ministři, byla však doba, kdy ministři byli stínaný (za svá rohodnutí).

0 0
možnosti
JD

tak to je síla, volby ještě ani nezačaly, a už se straší o 106. Toto je minimálně 3 strašící blog za dnešek ;-D.

1 0
možnosti
PH

Pane Vy jste optimista a víte kdo je optimista? To je člověk, který nemá dostatek informací a v této zemi je to bohužel dosti velká skupina lidí.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon