Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak Harry Potter udělal v parlamentu ze psů pavouky

Opět je tady moje oblíbené téma - Zákon na ochranu zvířat - a psi na vodítku. Tentokrát jsem se rozhodl „protestovat“ formou malé literární hříčky... ;-)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jednoho parného odpoledne v Bradavicích seděli Harry Potter a Hermiona na zahradě. Harry se strašně nudil. Petting ho už nebavil, a na další metu ho Hermiona tvrdohlavě odmítala pustit. Prostě děsná otrava. Když už si Harry myslel, že nudou snad umře, objevil se jeho věrný přítel Ron, který cosi schovával pod pláštěm a tvářil se přitom hrozně tajemně. Harry vytáhl ruku z Hermionina výstřihu.
"Čau, vole, máš se..?" oslovil šklebícího se Rona.
Hermiona si srovnala podprsenku a zatvářila se mírně rozladěně. Chápala sice, že i muži mají své dny, ale vždycky když přišel Ron, měla pocit, že by ji Harry nejradši vypustil jako v té reklamě v televizi.
"Bomba, kámo," řekl Ron. "Právě jsem Brumbálovi šlohnul jeho křišťálovou kouli! A jsou tam vidět fakt supr věci. Třeba v ňákým tom Česku - maj tam děsný potíže se psy... Dokonce tam na ně chystají zákon."
Harry se koukl do koule. „Já ty čokly taky moc nemusím,“ odvětil. A znechuceně si prohlédl podrážky svých kouzelných bot.
„To je fuk,“ řekla rychle Hermióna, které se nelíbilo, že je s příchodem Rona až na druhé koleji. „Měli bychom těm mudlům pomoci. Alespoň v tom Česku trochu zlepšíme naší máti pí ár. Po těch jejích žvástech o dětech v klecích mám strach, že si tam další díl už nikdo nekoupí...“
Prošli zdí na King´s Cross, a byli na hlavním nádraží v Praze. Proč právě tam? Možná proto, že České dráhy mají se Školou čar a kouzel společného více, než by se na první pohled mohlo zdát.
„Na druhou kolej právě přijíždí Bradavický expres,“ zaznělo z rozhlasu.
„Asi je mi ta druhá kolej souzená,“ pomyslela si Hermiona.
Vyšli před budovu. Situace v Česku byla úděsná. Všude neregulovaně pobíhali psi - velcí i malí, jednobarevní i strakatí, s chlupama i bez.
„Kakij chaos...“ otřásl se Ron. Byl sice z chudé rodiny, ale na výuku cizích jazyků jim vždycky něco peněz zbylo. Krom toho se kamarádil se skřítkem Dobbym, který jako by z oka vypadl Putinovi. A zlé jazyky tvrdily, že to dokonce JE sám Putin.
„Fakt nejvyšší čas,“ pokýval hlavou Harry. „Ty malý zablešenci si tady dělaj, co chtěj...“
Jakýsi chlupatý Alík si šťastně běžel čuchnout k Hermioně. Ta zbledla jako stěna.
„Takhle jsem se naposledy lekla, když za mnou přišel lord Voldemort, pouze ve spodním prádle, do Komnaty nejvyšší potřeby,“ zašeptala.
Před nádražím je čekalo malé překvapení. Všichni anti-psí diskutéři ze serveru „i-dnes“ jim tam přišli složit hold. Byla tam Zuzana Hejná, Štěpán Binko, tojsouvěci, natelius, Zdrť Mrmlmný, Radek0075, m. l., jeste asocialnejsi grupa, Korejs, fix, miroslav.linda, xpolix, Yeback, kurako, jerey, Mouchard, Moravský Slovák a další. Někteří z nich vypadali úplně všedně, a ani byste je od normálních lidí nerozeznali. Jiní – třeba takový Yeback – ve smyslu nomen omen dělali čest svému nicku. Na konci řady nesměle mával třepetalkou také korunní princ Charles, jehož pražské lejno na botě vešlo do historie.
Nicky vytvořily špalír a skandovaným pokřikem provázely Pottera a jeho partu do parlamentu. Nick Moravský Slovák z toho měl takovou radost, že dokonce dvakrát mlaskavě políbil Harryho na tvář. A v líbání by pokračoval, kdyby ho Hermiona žárlivě neodstrčila.
„Kdyby to tenkrát nepřestěhovali, tak jsme to měli blíž,“ zabručel Ron směrem k opuštěným betonovým zdem bývalého Federálního shromáždění.
Ale v českém parlamentu byli co by dup, a už je vítal premiér Topolánek. Poté co Harry zdvořile odmítl nabídku na uznání nezávislosti Bradavic a navázání diplomatických vztahů prostřednictvím velvyslankyně, slečny Talmanové, mohli se konečně pustit do toho, kvůli čemu přišli. Harry vytáhl kouzelnou hůlku – a to bez ohledu na ministra Gandaloviče, který drmolil, že se jedná pouze o sjednocení sazeb, a stávající kompetence obcí se tím nemění – a pustil se do čarování.
Těžko říct, zda to byl záměr, nebo se něco nepovedlo, ale Harry Potter svým kouzlením proměnil všechny české psy v pavouky.
Vyšli ven. Pavoukopsi - jak jinak - běhali všude kolem - to pavoukopsům asi těžko zakážete - když je to jejich přirozenost - teď ale navíc všude za sebou táhli své pavoučí nitě - a zamotávali do vláken všechny okolo - maminky s kočárky, městské policisty, poslance i bezdomovce.
„Nádo za to piť,“ prohlásil polyglot Ron.
"Nádo rychle zmizet," řekla Hermiona. "Než nám tady za to pěkně poděkujou."
Odehnali vytrvalého Topolánka - stále nabízejícího uznání nezávislosti - a vydali se na cestu domů.
Doma je už čekali Brumbál a Mrs. Rowlingová.
„Nechť je to pro vás ponaučením,“ řekl Brumbál. Rowlingová neříkala nic - jenom se šíleným výrazem v očích mrmlala cosi o dětských klecích - něco, čemu nikdo normální nerozuměl. "Plést se do věcí mudlů je nerozum!" Brumbál odvedl za ucho zlodějíčka Rona pryč.
A Harry šel s Hermionou na zahradu. Aby tam načali další metu...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Možná vám to přijde jako slátanina. ;-) Ale zamysleme se nad tím, co se stane, když projde výše zmíněný zákon. (Prozatím leží v parlamentu se statutem "neschválený", a víc informací o něm nemám.) Já vím - ústy pana Gandaloviče nám bylo řečeno, že se pouze "sjednocují sazby" (pokut), ale jestli to "sjednocování" má v konečném důsledku znamenat možnost, že za psa bez vodítka mi strážník odlehčí o "padesátku" (rozuměj 50ths), odcházím si koupit DVACETIMETROVÉ NAVÍJECÍ VODÍTKO. Zároveň tímto zásahem do svých práv ztrácím svou ohleduplnost vůči "nepejskařům" a nechávám psa (který bude zcela dle zákonů NA VODÍTKU) pobíhat, jak se mu zlíbí.

Nezačíná vám to něco připomínat? ;-)

Milí spoluobčané, co myslíte... neměl by spíš Harry (parlament) ty mudly (majitele psů) radši nechat bejt? ;-) ...než mu za to ostatní občané pěkně poděkujou..? ;o)

------------------------------

Více podobných článků na mém weblogu: tuat WEB. :-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Richard Polame | pátek 13.6.2008 8:59 | karma článku: 13,43 | přečteno: 1665x
  • Další články autora

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 20

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

12.2.2016 v 13:30 | Karma: 26,58 | Přečteno: 721x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 19

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

7.2.2016 v 17:40 | Karma: 15,29 | Přečteno: 329x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 18

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

16.1.2016 v 11:07 | Karma: 31,35 | Přečteno: 732x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 17

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

10.1.2016 v 11:23 | Karma: 31,67 | Přečteno: 961x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 16

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

3.1.2016 v 12:11 | Karma: 33,93 | Přečteno: 1027x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2578x