Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

GoI - Game of Immigrants

Evropou 2015 hýbe nová revoluční online strategicko-budovatelská hra Game of Immigrants! Princip hry je jednoduchý. Ujímáte se rozpadlého hradu v zemi Hlupákov. Země je napadána hordami migrujících skřetů z Jihu a Východu.

Vy, jako nový král, máte za úkol postavit armádu Xenofobů, která má invazi zabránit. Úvod je poněkud zdlouhavější, nicméně poté začíná ten pravý, zuřivý boj. Verbujete své věrné a směle se na internetu vrháte do střetů s přisluhovači zlých skřetů - Multikulti Sluníčkáři. Sluníčkáři tvoří pouhé 1% většinové společnosti.

Říkáte si: "Nic složitého!" Má to ale háček. Nastavená pravidla hry jsou pro vás jako hráče poměrně tristní. 

V zemi Hlupákov totiž panuje tzv. "demokratická diktatura" - každý, kdo si troufne říct jiný, než sluníčkový názor, je nepřítel a fašista. Většinová společnost má pouze povinnosti ve vztahu k imigrantům, a imigranti mají jen práva, povinnost žádné. V defaultním nastavení má pak hlupákovská společnost poměrně úchylný sluníčkový závazek všechny imigranty přijmout, a imigranti mají právo do země přijít, ať občan, volič a daňový poplatník říká sebehlasitější NE.

Každý migrující skřet dobře ví, že v Hlupákově dostane sociální dávky a bude živen bez nároku na práci, v některých částech Hlupákova bude dokonce i zadarmo oblékán. Když ilegální imigrant vezme kámen a hodí ho, tak je to zoufalý uprchlík utíkající před válkou. Když tentýž kámen zvedne Xenofob a hodí ho, tak je to nácek a rasista. Země Hlupákov má totiž restriktivní zákony jen pro plátce daní. Imigranti musí dostat péči přiměřenou životní úrovni země, a zákony se na ně nevztahují.

Pohár trpělivosti pomalu přetéká, obyvatelé Hlupákova už přestávají být ochotni tolerovat a ze svých daní financovat podivnou politiku hlupákovských lídrů založenou na protěžování falešných uprchlíků, kteří žádnými uprchlíky nejsou, na úkor domácího obyvatelstva. A vy jste jejich jediná naděje - Savior of Hlupákov!

Jak již bylo řečeno, zvláštní sortu hlupákovské populace tvoří Sluníčkáři. Je to pátá kolona skřetů. Jejich úkolem je popularizovat falešné pro-migrační pravdy a skutečně pravdivé informace diskreditovat, to je totiž jistá cesta k moci. Sluníčkáři potřebují u lidí vzbudit nejistotu a strach ze svobodného slova. Jejich úkolem je neustále zpochybňovat očividný fakt, že imigranti jsou lidé, kteří mají nulovou ochotu začlenit se do společnosti, naučit se jazyk, studovat a pracovat, že chtějí žít jen ze sociálních dávek a čerpat služby poskytované hlupákovským státem počínaje bydlením a konče zdravotním pojištěním, přestože na tyto služby v minulosti nijak nepřispěli, a ani v budoucnu přispívat nehodlají.

Sluníčkáři jsou sice málo početná, ale velmi různorodá skupina lidí motivovaná různými zájmy a rozmanitá jako život sám. Posuďte sami:

Sluníčkář "Hloubavý teoretik"

Vyznačuje se zdrženlivostí a umírněností. Jeho velkou zálibou je povrchní filosofování založené na knowledge-bázi novodobých humanitních vědních oborů, zejména sociální péče, estetiky, religionistiky a politologie. Kdykoli je schopen svou pravdu dokladovat genderovými studiemi předních českých i světových sluníčkářů. Jeho nejnebezpečnější zbraní je smrtící fatalisticko-defétistické kombo Migrace tady byla, je a bude! S tím nic nenaděláš! Stejně sem přijdou, ať chceme, nebo ne! Sofistikovanými propočty délky hlupákovského pobřeží založenými na nejnovějším satelitním snímkování se často snaží dokladovat, že Hlupákov je nejen neubranitelný, ale že svou polohou byl v podstatě již v době svého vzniku odsouzen k zániku. Černé skřetí nájezdníky z Jihu prolezlé HIV a leprou opatrně odmítá, svou zálibu nachází především v asyrských nájezdnících z Východu, které do totálního vyčerpání definuje jako vzdělané lékaře a vědce, vysokoškoláky, nebo přinejmenším jako zručné řemeslníky, kteří zvednou prapor hlupákovské natality a vydělají hlupákovským důchodcům na důchody.

Doporučená taktika: Položte mu přímou otázku, jestli tedy podle stejné fatalistické filosofie přestane chodit k lékaři. (Neboť stejně nakonec všichni umřeme, čili to zřejmě nemá cenu.) Či jestli si přestane zamykat svůj dům nebo auto. (Neboť ti zlí zloději se stejně nakonec dovnitř nějak dostanou.) Po této podpásovce se většinou stáhne se do pohrdlivého mlčení, ve kterém setrvává až do svého dalšího internetového příspěvku, kdy mele opět ty samé nesmysly. 

Sluníčkář "Blouznivec našich hor"

Štamgast hlupákovské kavárny U tří ocásků. Hulí kvalitní matroš. Je vegetarián. Vyznačuje se zuřivým

klikáním na všechny facebookové akce typu #uprchlíky přijímám. Na své FB profilovce má křížek, který je vyjádřením jeho světonázoru. Rád se fotí spolu se svými křížkovými přáteli s transparenty, na nichž se můžeme dočíst, že máme Třídit odpad, ne lidi! Že chce Hlupákov bez hranic! Případně že Je to ložený! Čímž míní, že mu ty jeho žvásty nikdo nevymluví, i kdyby se třeba na ucho postavil. Čas od času přispěje na FB fotografií nějakého rozbombardovaného města, bez bližšího vysvětlení, nicméně s úderným popiskem Pro všechny kretény! Svá vytvořená fota bezodkladně postuje také na všechny ostatní sociální sítě, jichž je členem. Bydlí u maminky, případně sdílí pronajatý byt s několika přáteli. Nevydělává, nebo vydělává tak málo, že jeho daňová povinnost nestojí za řeč, někdy ještě studuje. Pokud nestuduje a chodí do práce, tak jen z toho důvodu, že tam je vysokorychlostní internet, a může tam tudíž zadarmo zveřejňovat svá moudra.

Doporučená taktika: Buď ho ignorujte a doufejte, že z toho vyroste sám. Je totiž velká pravděpodobnost, že až se někdy v budoucnu začne živit prací, postupně se mu rozsvítí. Nebo ho poproste, ať páchá multi-kulti-dobro pouze za svoje peníze, a ne za peníze vaše a ostatních daňových poplatníků. 

Sluníčkář "Berserker"

Nekompromisní militantní forma Sluníčkáře. Svou oikofobii a nenávist k hlupákovské kultuře vyjadřuje výkřiky Zasraní běloušci! Případně sám ze sebe dělá vola výroky typu Přijmeme 1 milion uprchlíků! Jeho bližní jsou pro něj nesvéprávné ovce, které vyžadují neustálé vedení. Sluníčkář Berserker považuje za zcela přirozené, že pouze on by měl rozhodovat o tom, co je pro občany nejlepší. Pokud nějaký politik respektuje proti-imigrační názor svých voličů, je to pro něj populista. S oblibou používá větu Také Masaryk dělal nepopulární rozhodnutí! Referendum o migrantech je pro něj sprosté slovo, neboť je jasné, jak by to dopadlo. Pokud někdo nesdílí nadšení pro jeho svatou válku a zpochybňuje svatý grál imigrace, nekompromisně jej výzývá Tak se odstěhuj! Nic takového jako no-go-zóny pro něj neexistuje, je to jen výmysl. Integrace imigrantů z 60-70. let do společnosti dopadla v západních zemích na výbornou, není tedy co měnit. Pozor! Hrozí reálné nebezpečí, že si vás odebere z FB přátel, pokud použijete nějaký hodně xenofobní nebo nekorektní výraz, např. "černoušek".

Doporučená taktika: Dejte mu přes držku nebo si ho smažte z přátel jako první. Tenhle fanatik je škodná, a nezaslouží slitování!

Milý čtenáři, jestliže se Ti zdá, že si Hlupákov počíná při řešení migrační vlny skřetů naprosto nesmyslně a jako většinovému obyvateli Hlupákova Ti již došla trpělivost, tak se do toho dej a hraj GoI!

Přeji příjemnou zábavu a pevné nervy! ;)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Richard Polame | úterý 8.9.2015 12:56 | karma článku: 24,84 | přečteno: 614x
  • Další články autora

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 20

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

12.2.2016 v 13:30 | Karma: 26,58 | Přečteno: 721x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 19

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

7.2.2016 v 17:40 | Karma: 15,29 | Přečteno: 329x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 18

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

16.1.2016 v 11:07 | Karma: 31,35 | Přečteno: 732x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 17

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

10.1.2016 v 11:23 | Karma: 31,67 | Přečteno: 961x | Diskuse| Ostatní

Richard Polame

Rádio Sluníčko - Part 16

Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

3.1.2016 v 12:11 | Karma: 33,93 | Přečteno: 1027x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

V Tatrách zemřel český turista. Plánoval sám vystoupit na Gerlachovský štít

21. května 2024  22:37

Při pádu zemřel ve Vysokých Tatrách na Slovensku 43letý český turista. Podle horské služby plánoval...

V Rusku zatkli kvůli podvodu bývalého generála. V minulosti kritizoval vedení

21. května 2024  21:50

V Rusku zatkli a umístili do vazby bývalého velitele 58. armády Ivana Popova, který je podezřelý z...

Přívalové lijáky zvedají hladiny řek na západě. Déšť zalil železniční přejezdy

21. května 2024  21:17

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal protipovodňovou výstrahu. Týká se vodních toků, které...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2578x