Příjem plzeňského vysílače Krašov na pražském Jižním Městě

28. července zahájila Česká televize ve spolupráci s Českými Radiokomunikacemi experimentální DVB-T vysílání multiplexu veřejné služby pro západní Čechy z vysílače Krašov, které přešlo 8. srpna na ostrý provoz. Zároveň bylo ukončeno analogové pozemní vysílání ČT2 z vysílače Plzeň - Krkavec. Protože jsem nepřinesl ještě na svém blogu o této skutečnosti informace, dovolte mi, abych tak učinil.

Plzeňský kraj a část Karlovarského kraje je pokryto z vysílacího stanoviště Krašov, a to na 34. televizním kanálu o efektivním vyzářeném výkonu 100 kW. To už je síla… Těsně před spuštěním této digitální vysílací sítě 1 z Krašova byl uvolněn potřebný 34. televizní kanál na městském vysílači Plzeň - Krkavec. Signál ČT2 z vysílače Plzeň - Krkavec bylo již od 16. června možné snadno identifikovat prostřednictvím piktogramu (symbolu složeného ze čtyř čtverečků v pravém spodním rohu obrazovky) a informační textové lišty vložené taktéž pouze do vysílání druhého programu ČT z Krkavce.

Příjem vysílače Krašov v Praze na Jižním Městě je bezproblémový. Set-top-box ho identifikuje na místních hodnotách 97/97. Obsahem multiplexu jsou kanály ČT1, ČT2, ČT24 a ČT4 - Sport. Stanice Českého rozhlasu zatím nejsou přítomny.

Níže přikládám screeny obrazovek a parametry této sítě.

Parametry plzeňského multiplexu veřejné služby



1. program České televize z vysílače Plzeň - Krašov











2. program České televize z vysílače Plzeň - Krašov











Zpravodajská Čtyřiadvacítka z vysílače Plzeň - Krašov












Sportovní Čtyřka z vysílače Plzeň - Krašov

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lukáš Polák | sobota 23.8.2008 18:37 | karma článku: 12,66 | přečteno: 3213x