DigiZone.cz jako výkladní skříň pro zloděje

Čím dál tím častěji se nám na DigiZone.cz stává, že materiály z našeho serveru se stávají atraktivním materiálem i pro ty, kteří si materiály neumí získat poctivě. Narazil jsem na tuto situaci u několika blogů i prestižního týdeníku.

O tom, že internet je výkladní skříní informací, se není třeba zmiňovat. Bohužel je zde však hledají i pro své weby ti, kteří si je zkrátka chtějí vypůjčit. Cílem těchto lidí se bohužel čím dál tím častěji stává také server DigiZone.cz. Dříve jsem na materiály z našeho serveru narážel na různých stránkách spíše svátečně, nyní k této situaci dochází čím dál tím častěji. Snad o několik set procent se zvýšil především výskyt našich fotografií, a to nejvíce na blozích.

Jako nejvíce do očí bijící je asi stránka věnovaná seriálu Futurama - futuramania.cz. Ta neváhala a vykradla rovnou téměř celou fotogalerii, když probíhalo představení nového kanálu televize Prima. Majitel stránek už byl požádán o vymazání obsahu, který mu nepřísluší. Pokud to neudělá, budeme se samozřejmě dostupnými prostředky bránit. Podobný postup, ale s jinými materiály, zvolila i stránka www.tv-cool.cz .

Na texty převzaté z DigiZone jsem narazil např. i na blogu věnovaném televizi Nova na adrese http://televizenova.blog.cz/ . Je sice pravda, že zde nepůsobí materiály tak okatě, ale svůj původ rozhodně nezapřou. Schválně si porovnejte tuto a tuto zprávu. Nejen, že ta na našem webu vyšla dříve, ale autor neměl šanci informace sehnat jinak než díky nám. Navíc by byla hodně velká náhoda zeptat se ve stejnou dobu na stejnou věc.

Na závěr bych použil motto ze seriálu Rodinka,který se dlouhá léta vysílal na Českém rozhlase 2 - Praha - Příběh o některých druhých z nás aneb byli jsme a budem. V tomto případě bych si pouze konec upravil na kradli jsme a kradem. A proč ne? Je to přece cool...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lukáš Polák | středa 8.4.2009 20:29 | karma článku: 12,87 | přečteno: 1935x