Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zdraví a nemocní v Česku.

    Je zajímavé, jak velké rozdíly můžeme pozorovat v Česku. V médiích se dočteme, že i u nás už máme dolarové milionáře - korunové miliardáře ( Petr Kellner, Andrej Babiš, Karel Komárek, Zdeňěk Bakala, Radovan Vítek, Pavel Tykač, Karel Janeček a další) a ještě tentýž den sledujeme přenos z rodiny, která nemá peníze na léčbu nemocného dítěte a takové rodiny nám TV ukazují téměř denně.

     Zdravotní pojišťovny, ani stát prý peníze na léčbu nemají, tak pomáhá kdo může. Buď tím, že se sbírají víčka od Petlahví, nebo malými i většími finančními částkami na účet toho potřebného apod. Jak každý může a kolik může. A opět se potvrzuje stará pravda: "Kdo má hodně, chce ještě víc, kdo má málo, rozdělí se i o to málo." A já bych dodal: záleží na charakteru každého člověka.

     Ti naši dolaroví milionáři mohou poděkovat podpoře státu za to, že se jimi stali, protože bez rozjezdu a finanční pomoci, by nikdy nemohli za pár let mít na kontech miliony a miliardy. Všebecně je známo, že ve zdravotnictví chybí peníze ( i když je také pravda, že i tam jsou černé díry, kterými značné finanční sumy odtékají), ale protože se jedná o to nejcenější, co člověk má - zdraví a život mělo by se pohlížet na toto odvětví jinak, než na nějaké průmyslové, nebo obchodní. Určitě ti naši bohatí spoluobčané ví, že ani za několik životů neutratí to, co mají a do hrobu si to nevezmou, ale proč by měli v rámci pomoci potřebným, jeden každý z nich poslat jako sponzorský dar několik milionů, nebo i miliard ( a ani nepoznají na svých kontech, že jim ubyly) třeba právě na léčení nemocných a nejen dětí. Pochopitelně by se musely tyto finanční prostředky použít jen na léčbu a ne jak je zvykem, nalít je do černých děr v nemocnicích, nebo do soukromých firem, které zajišťují chod nemocnic a léčebných zařízení. Nemoc si nevybírá a je opravdu velkým neštěstím, když si vybere právě děti, které se ničím neprovinily,  jen snad tím, že se narodili do rodiny, která nemá ani miliony, ani miliardy.

     Asi se řídí příslovím, co se mě netýká, mě nezajímá. A to, že je někdo nemocný a ještě k tomu chudý, je jen jeho problém. Prostě všechno je o morálce a charakteru každého jedince.  Vzhledem k tomu, že je u nás tak veliká nezaměstnanost, vybere se tím pádem i méně na zdravotním pojištění a stát ještě navíc za nezaměstnané a důchodce to zdravotní pojištění platí, místo aby je od nich vybíral, jako od těch, co pracují. A i zaměstnavatelé a OSVČ se snaží okrádat stát různými způsoby při placení zdravotního pojištění.  Stejně jako při placení daní. A hned je zase o dost peněz méně, než by mělo být. A to se potom projevuje všude, zejména ve zdravotnictví. Vizitkou státu, jak je vyspělý a civilizovaný je také to, jak se stará o své nemocné a seniory a ne, jak a kolik přihrává finančních prostředků bohatým a vlivným. A v tomhle směru, se bohužel mezi ty civilizované a vyspělé státy zatím řadit nemůžeme.

     Měli bychom si připomenout slova A.Einsteina: " Nechtěj být člověkem úspěšným, ale člověkem, který za něco stojí".

     A to bych chtěl vzkázat všem těm našim dolarovým milionářům a korunovým multimilionářům a miliardářům, až budou sčítat své zisky a přemýšlet, ve které zahraniční bance je uloží k těm ostatním, co už jim tam leží, místo aby pomáhaly potřebným, zejména nemocným to hlavně dětem.

Autor: Miloslav Pokštefl | neděle 9.3.2014 9:12 | karma článku: 24,40 | přečteno: 993x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 843x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1703x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik