Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vláda rozpočtové odpovědnosti

a boje proti korupci opět přišla s dalším návrhem a to sice sjednotit DPH na 19%. Aby to nebylo tak hyenistické opatření, tak chce udělat vyjimky na léky, knihy a časopisy. Ne na potraviny a služby, jak by se předpokládalo, protože potraviny musí kupovat každý a služeb využívá také nejvíce lidí. Je to jediná daň, kterou platí každý spotřebitel bez ohledu na výši platu.

Prý nejsou peníze na snížení deficitu. Tak nevím. Na jedné straně se musít zvedat daně,  i když to neměla ani jedna z vládnoucích stran ve volebním programu, ale pravý opak, ale na druhé straně se vyhazují miliardy do černých děr. A sice za státní zakázky pro kamarády a sponzory zejména na MO, Kalousek odpouští 31,1 mld svým kamarádům podnikatelům za pokuty, MF se nedaří vybírat daně, což znamená miliardové daňové úniky atd, ale nejsou peníze. Ti majetnější, mezi které patří i politici to zvýšení jen vezmou na vědomí, ale nijak je to finančně nepostihne. Ale protože je jich mnohem méně než ostatních, tak budou platit všichni, aby to bylo spravedlivé ( podle chemického ekonoma Kalouska). To, že se sníží kupní síla, lidé budou méně nakupovat, nebo nakupovat v zahraničí, kde je zboží od těch samých výrobců lacinější (jak je to možné, nevím), to Kalouska ani vládu pochopitelně nezajímá. Zvýšit daně firmám, zrušit stropy pojištění, zavést progresivní zdanění, které zrušila Topolánkova vláda přece nemohou. To by si rozlobili sponzory a své skalní voliče, kteří se většinou rekrutují právě z těch horních pater společnosti. Takže se raději šetří na tělesně postižených, dlouhodobě nemocných, důchodcích a všech potřebných. 

       A vláda si to může dovolit, protože zrovna tak jak bývalá vláda KSČ, může všechno prosadit silou svých dnes již jen 115 hlasy v PS, bez toho, aby jí zajímaly názory většiny občanů. Ty konečně vládu KSČ také nezajímaly. Ovčanům se lže před volbami beze studu, jen aby jim házeli hlasy a oni pak si po zvolení dělali stejně co chtějí. Asi ví, že v příštích volbách se ocitnou v opozici, tak je třeba, pokud to jde, na úkor občanů zabezpečit finančně nejen sebe a své rodiny, ale také své spřízněné duše a sponzory. Je úsměvné, jak straší komunisty ( a chtějí KSČM zakázat) a při tom dělají všechno proto, aby KSČM a ČSSD rostly preference, aniž by tyto strany se museli nějak zvlášť namáhat ty hlasy získávat. Dneska to p.Gazdík patřičně osvětlil. " Je lepší zvyšovat DPH, než krátit sociální dávky a důchody". Ale zapomněl dodat, že nejlepší cesta by byla nerozkrádat miliardy, vybírat řádně daně ( zabránit daňovým únikům), přehodnotit počet přeplácených úředníků na ministerstvech, konečně zdanit hazard ( do toho se Kalouskovi moc nechce a ví proč), zadávat st.zakázky transparentně a ne za nejvyšší ceny ( pak by ale nebyly provize), zavést majetková přiznání všech politiků až na okresní a krajské úrovně, trestat korupci a tunelování a kromě trestů odnětí svobody také propadnutím majetku a kont ve prospěch státu, nezřizovat trafiky pro politiky z VV, aby se nerozpadla koalice a tím nastal i konec vlády atd. Je toho ještě mnoho, kde by se dalo ušetřit, ale to bychom museli být právní a demokratický stát a ne absurdistán, který se dostává na úroveň banánových republik. V míře korupce už na jejich úrovni jsme, tak proč ne také ve všem, že. Tím by se snižoval státní dluh a nemuselo se zvedat ani DPH, ani tak drasticky šetřit a škrtat. A hlavně se nemůže vláda vymlouvat na to, kolik hlasů dostala při volbách, protože kdyby řekly vládní strany pravdu, že chtějí dělat reformy, které jsou v rozporu s jejich volebními programy, tak by neměly dost hlasů na to, aby mohly sestavit koalici.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Pokštefl | neděle 17.7.2011 23:23 | karma článku: 26,81 | přečteno: 1326x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 843x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1704x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Za smrt chlapce na závodech dostali pořadatel a strýc dítěte podmíněné tresty

28. května 2024  14:19

V případu tříletého chlapce, který zemřel v dubnu 2022 při truck trialových závodech nákladních...

Co nám předkládáte, není reforma, odmítá Babiš růst věku odchodu do důchodu

28. května 2024  5:59,  aktualizováno  14:17

Přímý přenos Důchodovou reformu podle představ současné vlády Petra Fialy začali na mimořádné schůzi schvalovat...

Jiří Paroubek

26. října 2013  22:44,  aktualizováno  28.5 14:11

Bývalý premiér a někdejší předseda sociální demokracie v únoru 2023 oznámil návrat do politiky....

Mladík při sledování hokeje střílel v davu plynovou pistolí, nadýchal tři promile

28. května 2024  14:03

Hodně nebezpečně si v neděli během veřejného promítání finálového zápasu českých hokejistů v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik