Vláda pro boj s korupcí.

   Vláda pro boj s korupcí a rozpočtové odpovědnosti. Jak to zní krásně, kdyby to ale nebyla jen sprostá lež. Rozebereme si to:

KORUPCE: Bývalý ministr za ODS Drobil. Po aféře s chystanou korupcí za 500 milionů, sice odešel z funkce ministra, ale zůstal místopředseda ODS a její ideologický lídr. Michálek, který na tuto korupci upozornil, přišel o zaměstnaní. Ministr obrany Vondra za ODS. Všichni znají kauzu ProMoPro. Sice nic nepodepsal, ale o všem věděl a neudělal nic, aby to změnil. Opustil funkci ministra? Ovšem že ne. Bývalý ministr za ODS Kocourek. Nijak nevysvětlil, jak přišel k těm 16 milionům, které prý odklonil na konto své matky. Z funkce ministra odešel, ale tím to také skončilo a nikoho již nezajímá, jak opravdu k těm penězům přišel, zda legálně, nebo ne. Podání trestního oznámení bývalého místopředsedy Jarolíma z VV na ministra financí Kalouska za údajné převzetí úplatků při povolování hazardu. Nic nevyšetřeno, Kalousek zůstává nadále ministrem a Rampula vrchním státním zástupcem, což spolu souvisí. Drábek ministr práce s sociálních věcí prohlásil, že podá demisi, jestliže do konce března t.r. nebude funkční ten program na výplatu dávek, který za více jak 300 milionů zplodila jeho firma, kterou " prý údajně "prodal. Program nefunguje a Drábek je ministr pořád. To, že tato vláda už má od svého vzniku 9 nových ministrů svědčí o její kvalitě - o odborné se hovořit nedá vůbec.

               Byla zřízena funkce vicepremiérky pro boj s korupcí za 129 000 měsíčně a výsledek? Jakmile zjistila paní Karolina Peak, že je nebezpečí pádu vlády a ona by přišla o tak výnosnou funkci za nic nedělání ( protože výsledky žádné nemá a dokonce s těmi výše jmenovanými ministry sedí ve vládě dál), tak vystoupila z VV a založila si jakousi platformu, kteru chce přeměnit na politickou stranu a myslí si, že po tom všem, dosáhne tato strana výraznějšího úspěchu. A vůbec třešinka na dortu je ta, že tuto vládu pro boj s korupcí, udrželi při životě také hlasy poslanců z VV, Petráně a Chaloupky, které stíhá policie za korupci. A také hlas mazánka Béma, který také dosud není vyšetřován za svou činnost, ale naopak je opravdu, ale opravdu špatné, že se odposlechy prováděly a dostal se jejich obsah na veřejnost a to, co je v nich obsaženo, není až tak podstatné.

ROZPOČTOVÁ ODPOVĚDNOST: Když se stal v Topolánkově vládě v r. 2008 ministrem financí Miroslav Kalousek tehdy ještě za KDU-ČSL, byl státní dluh 802 mld. Ke konci března t.r. byl už 1,61 bilonu korun. Jeho působení na MF je jako udělat kozla zahradníkem. Na jedné straně škrtá, šetří, bere peníze všem těm, kteří to pocítí nejvíce a to důchodci, tělesně postižení a to i děti, sociálně nejslabší , zvedá DPH a na druhé straně i když se platí daně, pořád má málo, protože jenom za loňský rok odpustil 31 mld na pokutách svým kamarádům a kmotrům, nedaří se finančním úřadům vybírat daně, ztráta 14 mld  za rok 2010 a 18 mld za rok 2011, spolu s Janotou odpustil 40 mld na daních zase těm vyvoleným atd. A dále navrhuje omezit výši valorizace důchodů, přesto, jak narostly ceny léků a zvýší se platby v nemocnicích a u lékařů apod. Nic hyenistického mu není dost dobré. Vůbec mu nevadí, že občané stále více jezdí díky jemu, nakupovat za hranice, kde také platí DPH a zvyšují tržby tam a ne doma. Škoda, že u nás se nehledá na funkci ministra financí schopný ekonom, ale  nechává se již po druhé tato funkce absolventu VŠCHT.  A pak se někdo diví, že nejen odboráři, ale i občanská sdružení, různé platformy a spolu s 85% občanů si přejí demisi této vlády jen pro bohaté, která se stala díky Kalouskovo nové straně TOP 09, nejhorší vládou v historii Česka. V žádném civilizovaném a právním státě, by tato vláda nemohla nadále setrvávat ve svých funkcích. To je možné jen v Českém absurdistánu.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Pokštefl | pátek 4.5.2012 16:45 | karma článku: 24,49 | přečteno: 877x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26