Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Takový normální, obyčejný člověk.

   Takový normální a obyčejný člověk , tím normální myslím toho, jehož myšlení není ovlivněno žádným klipem, žádnou politickou  propagandou, si musí položit tuto otázku:    

           Co je to za vládu, která v současné době vládne. Již po 3 měsících její vlády se konaly demonstrace a stávky proti ní. Raritou oproti jiným státům bylo to, že demonstrovali policisté, hasiči a armáda, tedy složky, které by měly vládu chránit. Další byli učitelé, lékaři, zdravotnický a školský personál, pak další demonstrace, kdy stála doprava, hrozba odchodu lékařů atd. Přesto všechno, si dále plete reformy s tupými škrty, zvyšuje DPH, což neměla ani jedna strana koalice ve volebním programu, takže se nedá hovořit o nějakém kompromisním řešení. Na jedné straně se díky korupci ztrácejí v černých dírách miliardy, na druhé straně se šetří i tím způsobem, že pokud bude chtít člověk kvalitnější lékařskou péči, tak si bude muset to zaplatit, dál se snižují příplatky na zdravotní pomůcky lidem, kteří díky jim mohou vést alespoň trochu hodnotný život, těžce nemocní, aniž by je někdo vyšetřil, nebo i viděl, tak se přesouvají do jiných skupin invalidity, aby se jim mohly odebrat nebo zkrátit příspěvky. Člověk, který přijde o práci ne vlastní vinou a nebude si moci sehnat jinou do 2 měsíců, ať z důvodu toho, že práce je nedostatek, nebo z důvodu věku, bude vykonávat potupné nucené práce na rozkaz ministra Drábka z hyenistické TOPO 09, aby měl nárok na podporu a sociální dávky. Snižují se platy policii, hasičům, tím odcházejí ti zkušení do civilu. Hlavně, že jsou peníze na zmanipulované státní zakázky, na akce jako byla ProMoPro, na odpustky podnikatelům a obcím za špatně čerpané dotace a to bylo 35 mld, co odpustil ministr Kalousek apod. Připadá mi to a nejen mě,  že tahle vláda a její poslanci žijí v úplně jiném světě, nehledají zdroje příjmů tam, kde peníze jsou, to znamená u těch bohatých ( mezi které sami patří), ale u těch chudších, střední třídy a sociálně slabých formou zvýšené DPH a tím prakticky zdražení všeho. Proti korupci vláda bojuje jen planými žvásty a ne skutky. Kdo byl z těch výše postavených v posledních 10ti letech za korupci odsouzen a odpykává si trest? Nikdo, protože ta korupce je i mezi justicí. Dneska se dá za peníze koupit všechno. Nejen diplomy z VŠ, ale i beztrestnost. Vláda se vůlbec nezamýšlí nad tím, proč 81% občanů ( dle průzkumů) tuto vládu nechce a odmítá její deformy, proč raketově rostou preference nejen ČSSD, ale i KSČM a také tak rychle padají ODS, TO 09 a VV. Prostě to budí dojem toho, že pokud jsou ještě u koryt, tak si nahrabat co nejvíce půjde a po nich ať přijde třeba potopa. V opravdu demokratickém a právním státě, by se vládní politici zabývali tím, co jim říkají jejich voliči a občané a snažili by se to řešit. Ovšem od takového státu se pořád za těch 20 let vzdalujeme čím dál tím více. Tahle vláda dělá všechno pro to, aby tady vypukla občanská neposlušnost a nová revoluce, už ne ale sametová.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Pokštefl | středa 2.11.2011 16:39 | karma článku: 17,77 | přečteno: 826x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 843x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1704x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Potvrzeno, francouzští vojáci povedou výcvik na Ukrajině. Mají dorazit i F-16

27. května 2024  18:25,  aktualizováno  22:46

Hlavní velitel ukrajinských ozbrojených sil Oleksandr Syrskyj podepsal dokument umožňující...

V církvi jich je opravdu moc. Papež šokoval hanlivým výrazem pro gaye

27. května 2024  21:50

V katolické církvi je už příliš mnoho homosexuálů, a proto by další neměli vstupovat do kněžských...

Jak to Němcům vtlouct do hlavy. Macron rok trénoval, aby jim to řekl po jejich

27. května 2024  21:33

Když v pondělí Emmanuel Macron střídal francouzštinu a němčinu při projevu k evropské mládeži v...

Pavel dorazil do Jordánska, přivezl humanitární pomoc pro civilisty v Gaze

27. května 2024  21:15

Český prezident Petr Pavel v pondělí večer přistál v jordánském Ammánu, kde bude v dalších dnech...

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik