Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nová doba, nové "vymoženosti".

   Stále se píše o hyenismu exekutorů a firem co vymáhají dluhy. Jsou produktem nového t.zv. budování kapitalistického společnosti, takže se nesmíme divit. Existuje žebříček hodnot, které by měli lidé alespoň trochu akceptovat, jako je svědomí, morálka, charakter a čest. Ovšem tyto hodnoty už neplatí. Dnerska je už jenom jedna. PENÍZE. A to za každou cenu. Pochopitelně, že z vlastní práce, ale také z korupce, z tunelování, megazlodějen a u výše jmenovaných z hyenismu u těch nejpotřebnějších, protože ti bohatí žádné dluhy, které by nemohli splácet memají.

   Je jasné, že dluhy se mají a musí splácet. Je také jasné, že jsme jenom lidi a ne roboti řízení počítačem, takže se stane, že se zapomene zaplatit nějaká pokuta v řádu 100 nebo 200 kč a je zaděláno na malér. Věřitel si počká hezky cca 5 let, pak to vymáhání předá exekutorům nebo vymahačské firmě a ze dvou set je hned několik tisíc. Tohle totiž umožňují naše polistopadové zákony, které tvořili zákonodárci, kteří neví, co je nedostatek peněz, protože dotyčný přišel o práci, když ten "úspěšný " podnikatel zavřel firmu kvůli své neschopnosti prorazit na trhu a ze zaměstnaců udělal nezaměstnané.

   V tom nenáviděném komunistickém režimu byly také dluhy. Ale jejich vymáhání se dělalo trochu jinak, pro některé jedince, hlavně pro exekutory a vymahačské firmy špatně. Dotyčný dlužník dostal 3 upomínky když ani potom nezaplatil, tak mu byla udělána exekuce na palt, ale pozor. Tady je podle nich ta největší chyba. Pokud dlužil např. 800 Kčs, tak mu bylo z platu strženo 800 Kčs ve prospěch věřitele. Nic víc, nic míň. To ovšem v této kapitalistické společnost praktikovat nelze, protože dneska nemá práci každý, pracovat není povinnost, takže by se neměl ten dluh z čeho strhnout. Takže je lepší, když dlužník zaplatí o x% více, nejlépe střechou nad hlavou. A když to přeženu, tak potom exekutoři slintají blahem jako bernardýni. On nestačí hyenismus ministra Drábka, který bere peníze těm nejpotřebnějším, jako jsou tělesně postižené děti a i dospělí, jejich opatrovníkům, peníze na pomůcky apod, což je hyenismus obzvlášť zavrženíhodný. Jeho nový nefunkční program na vyplácení dávek, kde je podezření na zakázku, zadanou jeho bývalé firmě, kterou vlastnil se svým náměstkem Šiškou bez řádného výběroého řízení, je další pomůcka pro exekutory a vymahačské firmy. Lidé, kteří musí platit nájem, půjčky ( které si sjednali v dobré víře, že nepřijdou o práci ), energie apod nedostanou díky tomu systému včas peníze, tudíž nemohou platit to, co musí a už jim klepou exekutoři, nebo vymahačské firmy na dveře a oni mohou jen říci: DĚKUJEME PANE DRÁBKU.

  Už na tomto případě se ukazuje, že opravdu jsme za těch 22 let nevybudovali právní a demokratický stát podle vzoru západních států, protože v takovém státě by nemohli být ani náhodou stále ministry jak Vondra ( ProMoPro), tak ani Drábek, protože stačí jen podezření na něco protizákonného, a okamžitě ve funkcích končí. Ovšem v našem absurdistánu a Kocourkově, je na právo a spravedlnost hleděno přes stranickou linii, kdo na koho co ví a kolik může t.zv. pustit. Ale dobře nám tak. Mysleli jsme, že cinkáním klíčema vycinkáme lepší budoucnost a ne mnohem horší po ekonomické stránce, která je důležitější pro život člověka, než nedostatek banánů, nebo toaletního papíru.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Pokštefl | pondělí 20.2.2012 9:46 | karma článku: 22,33 | přečteno: 1427x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 843x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1704x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Srovnání průzkumů: Lidovcům umřeli voliči, Konečná v eurovolbách sráží ANO

19. května 2024  19:34

Volební modely českých agentur, srovnané redakcí iDNES.cz za celý rok, mají jasno. Hnutí ANO si od...

V Česku mizí vesnické obchody. Změní trend chytré prodejny bez prodavaček?

27. května 2024

Premium Za poslední čtyři roky zmizelo téměř čtyři sta vesnických obchodů. Jejich aktuální počet je 11 701,...

Radši Okamura než Fiala, říká Konečná a hájí, proč schovala KSČM do koalice

27. května 2024

„Když se mě zeptáte, jestli Fiala, nebo Babiš, tak prostě Babiš,“ uvedla v rozhovoru pro iDNES.cz...

Nejen Batman zklamal, Bulhaři znovu volí. Hledají mesiáše, tvrdí analytici

27. května 2024

Premium Bulhaři chodí k volbám každou chvíli a pořád žádný výsledek. Na začátku června se v Bulharsku budou...

Hoši, děkujem! Jsme nesmírně hrdí! Pavel a další politici gratulují hokejistům

26. května 2024  23:51

K vítězství českého týmu na mistrovství světa v hokeji gratulují na sociálních sítích také čeští...

7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství
7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství

Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik