Další ze šílených nápadů vlády.

To, co už nyní vychází za nápady z téhle vlády, nemá obdoby ani v dobách dřívějších, ani po roce 1989. Jestliže pominu hyenistické návrhy z dílny TOP 09, které se týkají omezení finančních prostředků pro tělesně postižené, seniory v domovech důchodců a rodin sociálně slabších, tak poslední návrh odchodu  do důchodu v 67 letech je už opravdu zkouška, co si ještě nechají lidé líbit.

Ten návrh vychází od těch, kteří nikdy v životě nepracovali rukama, pohybovali se většinou jen v politice, takže jejich organismus je opotřebený minimálně na rozdíl od těch, kteří museli celý život tvrdě pracovat a to i na ně, aby je živili ze svých daní a tím jim umožnili zahálčivý život. Topí se v penězích , mají výtečný lékařský servis a ještě ty, co musí pracovat a odvádět daně, které potom tihle výtečníci místo na sociální potřeby pro ty nejpotřebnější, použijí ke korupci, zlodějnám a tunelování. Miliardy takto vyházené by stačily pokrýt nejen státní dluh, ale nebylo by nutné šetření a škrty, snižování platů a propuštění a výmluv, že nanic nejsou peníze a proto se musí zvyšovat DPH, PHM, ceny léků, poplatky u lékařů a v nemocnicích atd.

Lékařské kapacity sami upozorňují na to, že u lidí, kteří fyzicky pracují, se organismus opotřebovává rychleji, než u lidí, kteří tráví život v kancelářích a nenáročnou prací. Je známé, že lidé už po 50ti letech věku těžko hledají zaměstnání a ani rekvalifikace pro ně nejsou. Jak by to asi vypadalo, kdyby lidé v 66ti letech ještě jezdili jako řidiči autobusů, tramvají, kamionů, dělali strojvedoucí, nebo pokrývače, či kominíky, fárali v dolech, dělali v kamenolomech apod. Byla by to jen zkouška, jak dlouho vytrží tu zátěž, než je postihne infarkt, nebo mozková mrtvice, nebo jiná slabost z vyčerpání. A nebylo by to ohrožení jen jich samých, ale také řady jiných. Nebo s tím ti, pro které se nenajde slušné pojmenovaní  počítají a už mají spočítáno, kolik by stát ušetřil na vyplácených důchodech a kolik by zase zbylo na jejich kšefty, korupci a zlodějny?

Je pravda, že se prodlužuje díky pokrokům v medicině lidský věk, ale to neznamená, že by se lidé, kteří celý život tvrdě pracují měli za to trestat tím, že se důchodu nedožijí a budou zase předčasně umírat na selhání organismu. Místo toho, aby nastavili takové finanční podmínky, aby rodiny mohli mít více dětí, než jen jedno nebo dvě a mohli dát dětem vše co potřebují, tak dělají pravý opak. Pak se vymlouvají na to, že bude v budoucnu málo ekonomicky činných oproti počtu důchodců. To je jejich chyba.  Tahle vláda je nejhorší ze všech, které tady kdy byly a to i za minulého režimu. Je nutné, aby si to lidé uvědomili a dali této vládě prst dolů a to co nejdříve, než projdou jejich hyenistické návrhy, které se budou těžko napravovat.  Bylo by také žádoucí, aby páni ministři z koalice a jejich poslanci si zkusili alespoň na rok nějakou těžkou manuelní práci, aby se jim tyhle nápady vykouřili z hlavy a to jen za prúměrný plat.

Autor: Miloslav Pokštefl | sobota 30.4.2011 22:41 | karma článku: 32,51 | přečteno: 2424x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26