Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

weitinger

2. 5. 2011 8:15
***

Že je tahle vláda nejhorší za posledních x let,o tom není třeba polemizovat.Spíš se děsím, když si pomyslím, kdo přijde po nich, trend je těžce sestupný. A to jsme si mysleli jaký je ten Husák břídil.Ale k důchodům.V době, kdy není do čeho píchnout, prodlužovat věk odchodu do důchodu je totální zhovadilost.Samozřejmě,když se člověk rozhlédne kolem, je zjevné, že práce by byla, rozhodně ještě vše není hotové.Ale to by museli dnešní manažeři a ekonomové vystudovaní na búhvíjakých elitních univerzitách, mít v mozku o něco víc, než jen starost o svůj profit.Takže pro vykradenou státní kasu je nejlepší,když starší spoluobčané budou bloumat kolem pracáku, než jim vyplácet důchody.Pracák je nic nestojí (jestli se nemýlím, tak já osobně jsem podporu neměl nikdy).A kdo náhodou bude v sedmdesáti dělat, tak stejně dlouho pobírat nebude!!!

Poznámka: nepište tu, že tenhle článek je populismus.Z pohledu muže, který ho napsal, je to čirý fakt a nic než pravda. A několik úvah, tak jakýpak populismus.

0 0
možnosti
FV

fouly

1. 5. 2011 23:57
Prodlužování

věku odchodu do důchodu považuji opravdu za zpozdilost, slušně řečeno!

Dopadne to tak, jako všecko v Česku, zoufale! Staří se  budou ploužit do zaměstnání

a mladí lidé budou stát na úřadech práce a žít i s rodinami z podpor! Budou čekat až někdo umře, aby mohli nastoupit na jeho místo!

0 0
možnosti
LD

amusia

1. 5. 2011 23:23
"Úžasný"

článek plný fanatického populismu a bolševické zaslepennosti. Netvrdím, že současná vláda je kdovíjaká, ale z vašich řádků čiší totální nenávist, zlost a...že by honění karmy?!

SKAJP[>-]

0 0
možnosti
P

petr.n_22

1. 5. 2011 23:04
Děti

Místo toho, aby nastavili takové finanční podmínky, aby rodiny mohli mít více dětí, než jen jedno nebo dvě....

A co ty děti budou dělat, kde pro ně vezmete práci, zdroje, energii ?? Růst populace by byl cestou do pekle, resp. by vedl v konečném důsledku k celoplošné chudobě.

Člověk by měl jít do důchodu tak, aby byl schopen za svůj produktivní život vydělat na tu zbylo část, pak bude systém v rovnováze. Nepočítat ale s růstem populace nebo ekonomiky, nekonečný růst není možný.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

1. 5. 2011 22:11
Navrhoval bych zrušit různé "limity"

pro odchod do důchodu. Ať si kdo chce odejde tehdy kdy mu libo - stát nechť mu jen vypočte částku, která mu náleží a je už na "důchodci"  jak s ní vyjde. A aby to bylo echt "spravedlivé", mohl by být důchod vypočítán z částky dotyčným zaplacené a rozvržen na dobu od požádání o důchod po průměrnou dobu dožití.

0 0
možnosti
P

petr.n_22

1. 5. 2011 23:05
Re: Navrhoval bych zrušit různé "limity"

R^ do toho bych šel.

0 0
možnosti
PP

echo.3.

1. 5. 2011 15:25
Śílené nápady

Nebudu polemizovat o tom, jak se tělo více opotřebovává nebo čím chátrá, ale pravdou je, že některým vykukům, zejména i v polítice, by na určitou dobu malá změna prospěla. Jít konečně makat.

          :o))

Třeba takový mladý Benda, "plzeňský" JUDr.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

1. 5. 2011 15:01
Každá práce-

fyzická nebo duševní-,je zhruba stejně organizmus vyčerpávající,třeba i tím,že je pro každého zaměstnance svým způsobem za ta léta monotónní.A to,že se lidé dožívají delšího věku-sedmašedesát je prostě sedmašedesát...Uvidíte,až to budete prožívat na vlasní kůži.A hlavně-jaká skrytá rizika pro ostatní, díky opotřebovanosti člověka ,ty roky skrývají!!!:-(

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

1. 5. 2011 14:10
aha..

Děti??? Prosím vás a k čemu budou? Takhle bude stát (možná) jen sponzorovat váš důchod... pokud se narodí víc dětí tak bude sponzorovat jednak váš důchod a jednak jejich sociální podporu protože zaměstnání pro ně nebude (potřebal idské práce neustále klesá)

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

1. 5. 2011 22:15
Re: aha..

Potřeba lidské práce zase poroste - v pečovatelských ústavech pro seniory. Tak vytvoříme unikátní "společenský model" kdy třetina obyvatelstva se bude živit "pečováním" dílem o děti, dílem o seniory a o "pouhé hmotné statky" se nám postarají Číňané.

0 0
možnosti
S

simsII

1. 5. 2011 10:31
K vašemu článku

pár připomínek:

Pokud je postižený movitý - rodina má větší majetek, tak nechápu proč by lidé měli takovému postiženému přispívat na základě solidarity. Jak znám naše zbohatlíky, tak si přes svůj majetek stejně požádají o cokoliv na co je dle zákona nárok. 

K lidem, kteří mají odcházet v 67 letech do důchodu - faktem je, že lidé v tomto věku jsou již poměrně značně opotřebovaní. Pokud ale půjde technický pokrok stále dopředu, tak je stále více omezována těžká manuální práce. Ti co pracují hlavou - jsou různé profese dle kterých se dá dělit. Jsou někteří THP pracovníci, kteří jsou psychicky zničení z prostředí ve kterém pracují. V soukromých podnicích někdy existují hrozné poměry. Na úřadech to bývá poněkud joné. A konečně když berete úplatky, taky jste psychicky vyčrerpaní z toho, kdy to praskne. Už i Chocholoušek - neber úplatky nebo se ....

0 0
možnosti
RP

Romiiik11

1. 5. 2011 0:49
Vy jste asi nikdy nepracoval "hlavou", že?

To byste koukal, jak může být taková práce vyčerpávající. A můžu Vám říci, že házení lopatou či jiná manuální práce o víkendech je pro mne osobně odpočinkem. Jinak v 67 letech se chodí do důchodu např. v Norsku, Dánsku, na Islandu... Prostě, ono to půjde;-)

0 0
možnosti
HP

Fordána

1. 5. 2011 15:10
Re: Vy jste asi nikdy nepracoval "hlavou", že?

Zkuste s tou lopatou odpočívat každý den, rok za rokem a pak si možná budete myslet něco jiného. On ten organizmus je opotřebovaný jak u manuálně pracujícího, tak duševně pracujícího u každého trochu jinak.

0 0
možnosti