Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Další ministr na odchodu.

   Tak končí další ministr ve vládě, v pořadí už osmý a to ministr školství J.Dobeš. Nechce díky špatné politice ministra financí, zase snižovat už tak k nízké platy učitelům a školskému personálu. Slušný výkon na to, že tato vláda funguje teprve 1,5 roku. A to vyhrožuje i ministr zahraničí K.Schwanzerberg odchodem z vlády.  Stále se zvyšují počty demonstrací proti vládní politice. Začíná se přemýšlet o generální stávce, jako prostředku, který by donutil tuto vládu podat demisi, tak jako se to odehrálo v prosinci 1989.

      A není divu. Mistr Kalousek už opravdu neví, kde by ještě nějaké peníze vyšťoural, protože dobře ví, že ani vybrané daně nestačí pokrýt to, co se odkloní. Jeho a ani mistra Drábka, nebo premiéra Nečase (http://www.novinky.  cz/domaci/257693 za-rady-necasovi-bere-riman--1375-korun-na-hodinu.html) nezajímá, že  to jejich "hospodaření" nejvíce doléhá na tělesně postižené a to i na děti, na dlouhodobě nemocné, na jejich pečovatele, na důchodce( našim chce zmrazit důchody, Řeckým přispívá miliardami na to, aby mohli mít průměrný důchod 1600 euro, zatím co u nás je  10033 kč) a sociálně slabé, ale se stále rostoucíma cenama už na většinu lidí. Jedno chápu. Pokud budu mít na kontě pár milionů, také mě nebudou zajímat ceny.  Ale nejlepší ministr financí galaxie by se měl pozastavit nad tím, proč stále více našich občanů jezdí nakupovat do okolních států a nejen zboží, ale i tankovat naftu a benzin a tím pochopitelně platit DPH v té zemi. Jenom  na naftě prodělá náš stát na DPH miliony. Ministr financí prý musí ušetřit 23,6 mld, aby se nezvýšil schodek veřejného dluhu. Proč potom odpouštěl 31 mld podnikatelům a kmotrům na pokutách za zneužit dotace?

  http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/kalouskuv-urad-odpustil-pokuty-za-zneuzite-dotace_205015.html

 Proč zatížil veřejný dluh o dalších 500 mld jen za pouhé poslení 3 roky? ( OVM 11.3.2012)? Proč ministr Drábek, podnikatel a multimilonář, rozdává milionové odměny svým náměstkům a není sám z ministrů, kdo takto šetří? Veřejně prohlašoval, že pokud v březnu nebude ten nový program, který za miliony vymyslela jeho firma na vyplácení dávek fungovat v březnu, tak že odstoupí. Systém kolabuje dál, ale panu ministrovi se od korýtka nějak moc nechce. Peníze se ztrácejí v černých dírách na ministerstvech, ale místo toho, aby se řádně vybíraly daně, aby se udělaly takové podmínky, aby lidé nemuseli nakupovat v zahraničí, tak se raději bude zvedat DPH, zavádět progesi, která tady měla být zavedena už dávno, tak jako je zavedena ve většině států světa a dělat další chemické pokusy. V Německu, Polsku, Rakousku a v dalších zemích EU ekonomika roste, jen u nás se propadá. Není to tím, že mají ministry financí ekonomy a ne chemiky?  Tato vláda rozpočtové (ne)odpovědnosti  a (ne)boje proti korupci, by se měla zamyslet nad tím, zda chce stále setrvávat ve funkcích, když stále roste počet občanů, kteří jí nechtějí. Bylo jasné i ČSSD a i KSČM, že při počtu poslanců, kterými disponuje vládní koalice, nemohou vládu odvolat, ale důležité bylo zveřejnit důvody, kvůli kterým by měla vláda podat demisi. Ta asi čeká na to, až jí svrhne ulice. A to by v demokratickém a právním státě se stát nemělo, ale pokud není vyhnutí... V zahraničí odstupují i jen pro podezření z korupce, nebo jiné činnosti, která se neslučuje s jejich postavením nejen ministři, ale i prezidenti, ale u nás jsou stále ministry Kalousek, Vondra, Drábek apod. Z ČR se stal za 22 let budování nové a lepší společnosti pouze absurdistán, kde pro ty, co mají miliony je zaručena beztrestnost a trestáni jsou jen ti, co nemají na podplácení soudců, st.zástupců, policie a na drahé advokáty. Na závěr : 

http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/ucet-za-rampulu-dle-protikorupcni-iniciativy-626-miliardy-korun

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Pokštefl | čtvrtek 22.3.2012 9:43 | karma článku: 19,08 | přečteno: 869x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 843x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1704x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Nemáme na život, říkají zaměstnanci soudů a jdou do stávky. Co vše se omezí?

27. května 2024  14:10,  aktualizováno  16:03

Uzavření informačních center a podatelen soudů, odročení některých jednání, žádná možnost nahlížet...

KOMENTÁŘ: Prezidentova hra na pravdu. Ta prý vítězí

27. května 2024

Premium O tom, jak se na mlžení Hradu ohledně zranění Petra Pavla ukazuje plnění předvolebního slibu...

Přijdu si pro tebe. Američtí politici čelí výhrůžkám, někteří jdou radši do ústraní

27. května 2024  15:39

Američtí veřejní činitelé od komunální politiky až po Kongres čím dál víc popisují výhrůžky a...

Prezident přišel za hokejisty do šatny, ve čtvrtek je přivítá na Hradě

27. května 2024  15:30

Prezident Petr Pavel přijme ve čtvrtek zlaté české hokejisty na Pražském hradě. Oznámila to...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik