Naučte se lhát, nebo aspoň říkat pravdu

I výmluva musí mít nějakou úroveň. Není nic trapnějšího, než když člověk lže, a ještě ke všemu blbě. A ještě trapnější to je v situaci, kdy by lidem stačilo jednoduše říct pravdu.  

Pořádáme farmářské trhy. Nevím proč nás taková blbost kdysi napadla, ale zkrátka už se stalo. V termínu trhů se o nás pokouší infarkt, zatímco po trzích bojujeme se znechucením a chutí se na všechno vybodnout. Jenže nakonec, jak se na správného vola sluší a patří, stejně nakonec tu káru táhneme dál. 

Člověk se s tím tak nějak smíří. Jediné, co mi po roce pořádání trhů strašně leze krkem, jsou výmluvy trhovců. Stačí, aby se zhoršilo počasí, jako třeba dnes. Nevěřili byste, kolik aut má najednou prasklý chladič. Bráno tímto pohledem, je chladič jednoznačně nejporuchhovější součástí osobního i užitkového automobilu. Četnost jeho poruch převyšuje dokonce počet defektů pneumatik. 

Je mi jasné, že je prostě hnusně, leje, a zřejmě budou bídné tržby. Celkem i chápu, že se trhůvcům nechce jezdit dvacet, padesát nebo sto kilometrů do nějaké vesnice, když jim to s bídou zaplatí cestu. Ale když už hledají výmluvu, mohli by být originálnější. I lhát se musí umět. A pokud to člověk neumí, měl by raději říkat pravdu. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladislav Podracký | pátek 1.6.2012 10:17 | karma článku: 15,41 | přečteno: 904x
  • Další články autora

Vladislav Podracký

Moje sametová

14.11.2014 v 19:31 | Karma: 12,73

Vladislav Podracký

Psí pohled na věc

26.1.2013 v 23:54 | Karma: 8,68