Buranství vrhačů vajec

O politické kultuře v této zemi se obecně tvrdí, že je poměrně nízká. Jenže to, co předvádí v posledních dnech takzvaní vrhači vajec už není ani nízká politická kultura, ale obyčejné buranství

Jioí ParoubekVladislav Podracký
Teď se ani náhodou nechci pouštět do obahojoby předsedy ČSSD. Není mým favoritem, ale i kdyby byl, nic to na věci nemění. Jde prostě o princip. Buď se chovám jako kulturní a slušný člověk, a pak podle toho mé argumenty vypadají, nebo opačně, a pak budu házet silnými slovy, vejci, kamením a nebo rovnou bomby. 
Odpůrci Jiřího Paroubka by mi teď mohli namítnout, že oplácejí předsedovi ČSSD stejnou mincí, jako on občanům České republiky. Je to jejich názor který jim neberu, ačkoliv si nevzpomínám, že bych šéfa socialistů viděl někdy házet vejci. Možná tak silnými výrazy. Ale těmi nešetří ani Topolánek (a doplňuje je i celkem oplzlými gesty), Bursík který nazývá své stranické kolegině kravami a takto bych mohl jet napříč politickým spektrem. 
Nesouhlasíte s Paroubkem, Topolánkem, Bursíkem nebo někým jiným? Dobře. Nevolte ho. Demonstrujte. Aktivně prosazujte své názory, nikdo vám je nebere. Ale zkuste to dělat na úrovni!
Že Vám to připadá nesmyslné? Že vejce, kamení i bomby jsou oprávněnými prostředky v politickém boji? Nevím. Jen si tak matně vzpomínám, koho podobné metody  v minulosti přivedly k moci a z toho mám možná ještě větší obavu, než z pouhého obecného kulturního poklesu české společnosti. NSDAP, KSČ, OOP, Hamas... Opravdu chceme jít podobnou cestou?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladislav Podracký | středa 27.5.2009 15:57 | karma článku: 23,10 | přečteno: 1760x
  • Další články autora

Vladislav Podracký

Moje sametová

14.11.2014 v 19:31 | Karma: 12,73

Vladislav Podracký

Psí pohled na věc

26.1.2013 v 23:54 | Karma: 8,68