- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
500 g třešní cca
3 vejce + 1 žloutek
270 ml mléka
70 g hladké mouky
25 g rozpuštěného másla
80 g třtinového cukru
půl lžičky prášku do pečiva
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
kůra z 1/2 pomeranče nebo citronu / v mém koláči je pomeranč/
stáva z 1/2 pomeranče nebo citronu
hrst mandlovych lupînku / nejsou nutností a dávají se na koláč na povrch než jde do trouby /
**************
máslo a třtinový cukr na vymazání a vysypáni formy na pečení
******************************
Pracovní postup :
Celá vejce vyšleháme, přidáme cukr, mouku, sůl,...a dále všechny suroviny a na konec přidáme mléko a máslo. Dobře vše promícháme .
Mísu na pečeni / na obrázku je 27 cm průměr / vymažeme máslem a vysypeme třtinovým cukrem - dodá koláči úžasnou chuť a takovou milou křupavou krustu. Naskládáme třešně po celé ploše / čim vice tím lépe - mělo by být dno plné třešní. Nakonec to celé zalijeme připraveným těstem, které je tekuté.
Dáme péct do trouby na 180¨°C 35 minut dokud se neutvoří zlatavý povrch.
Neotvirejte však troubu! Po upečení troubu vypněte, zlehka ji pootevřete a nechte dojít koláč ještě 15 minut.
Je vyborný jak vlažný, tak i studený .
Pokud máte hodně sladké třešně, tak doporučuji ubrat cukr.
Další články autora |