Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Policejní výběr... Ne, Nábor!!!

Pokud budu majitelem firmy a budu hledat nové zaměstnance, budu po nich požadovat, aby měli patřičné schopnosti. Ještě než začnu z množství zájemců vybírat, musím je motivovat k tomu, aby podali co nejlepší výkon. A to jak při výběrovém řízení, tak případně poté co je přijmu. Prostě a jednoduše, chci mít schopný a fungující tým. A chci si lidi do něho vybrat! Bohužel POLICIE ČR jde jiným směrem...

Není to tak dávno, co si naše bezpečnostní složka mohla do svých řad vhodné kandidáty vybírat. Zájemců bylo dost, podmínky nabyly tak špatné. Úspěšnost při vykonání psychotestů, fyzických testů a zdravotních prohlídek byla kolem 20%. Každý kdo tímto sýtem prošel mohl říct, jsem zdravý, fyzicky na tom nejsem zle a blbec taky nejsem.

Nyní to je ale jinak. Policie nekoná výběr, ale nábor. A to ne nábor schopných, ale nábor všech.. Dovolím si říci, že motivace vstoupit do řad policie, je pro většinu schopných lidí nulová. Ano, pár schopných jedinců, kteří chtějí být i přes strašné podmínky dobrým poldou se najde. Tyto ale žene vřed,pouze nadšení a přesvědčení. Většinou netrvá dlouho a následuje tvrdé vystřízlivění.

Veškeré požadavky pro vstup do řad policistů jsou výrazně nižší, než tomu bývalo. Fyzické testy by zvládl snad i invalida. Kvalita psychotestů je na tom obdobně. Respektive, ne kvalita testů, ale nastavení laťky pro jejich úspěšné splnění. Úspěšnost současných žadatelů je tedy mnohem větší..

Náborové akce běží na několika frontách. Na plakátech v televizi, dokonce i v telefonech. Dříve neúspěšní žadatelé o místo policisty jsou nyní telefonicky žádáni o to, zda by to nechtěli zkusit znovu. Prý to už není tak těžké a PČR o ně má zájem!

V policejních školách, kde dříve trvala základní odborné příprava jeden rok (poté byla zvýšena na 18 měsíců, protože fundovaní odborníci tvrdili, že rok je prostě málo) se dnes mluví o zrychleném kurzu na 5 měsíců..

Nové policisty zaučí ti starší. Ano, tak tomu skutečně bylo. Mladého kolegu zaškolil kolega, který na ulici prošoupal nejedny polobotky a o policejní práci něco za ty roky věděl (a to prakticky). Kdo ho zaškolí dnes, když většina zkušených a mnohdy dobrých kolegů je již v civilu. Na ulici nám zůstavají rychlokvašky..

Můžete tvrdit, že policajti nic nedělají, že jsou nerudní, hloupý, zbytečně nás deptají na silnicích, dělají věci, které jsou zbytečné. O vše také může být pravda, je to přeci jen o lidech.

Ne všichni jsou ale neschopní a arogantní. Existuje jich mnoho, kteří své práci rozumí. Dokáží člověku v nouzi pomoci. A to nejen profesně, ale ředevším lidským přístupem. Mnohdy zkušený policista vyřešil verbální komunikací problém, při kterém dnes sviští kulky. Takových ale ubývá, a po nich - POTOPA.

Dnes, kdy největší motivací jsou peníze, má průměrný policista plat jako popelář v hlavním městě... Jenže popelář není každý den jednou nohou v kriminále, maximálně tak na stupačce.

Policista by podle současného managmentu měl být právních, psycholog, velmi dobrý bojovník. Měl by znát veškeré zákony, mnoho rozkazů, metodických pokynů a obdobných písemností. Pokud by měl znát pouze jejich názvy musel by nosit přídavnou paměťovou jednotku, proto ze všeho umí podstatný díl a selským rozumem se snaží o to, aby še fungovalo. Bohužel, kontrolní orgán se dokonale naučí vždy dva předpisy a z nich následně prování kontrolu policistů. Běda, když něco neznáš úplně doslova, budeš po zásluze potrestán!

Pokud policisty nezaplatí stát, ráda je zaplatí druhá strana (a lépe). Proto přeji všem čestným a zkušeným policistům, hodně osobní odvahy a výdrže. Jak je vidět, budou ji potřebovat..

Autor: Jan Šimpach | úterý 20.5.2008 17:10 | karma článku: 22,83 | přečteno: 2124x
  • Další články autora

Jan Šimpach

Azylový výlet

Romové se po patnácti měsích čekání na azyl vrací zpátky z Kanady "domů". Nic proti tomu. Jen mě štve ta špatná reklama pro ČR a taky to, co jim zase z našich daní doplatíme za dobu jejich nepřítomnosti.

5.11.2010 v 13:40 | Karma: 36,84 | Přečteno: 1805x | Diskuse| Společnost

Jan Šimpach

Rajónův korupční balíček

To že novinář potřebuje mít nějaký zdroj ví každý z nás. To, že zaručené tipy a informace si novináři pořizují od poldů je zřejmé. A to, že za to platí, o tom se nemluví. A informace nepotřebují jen bezvýznamní pisálci. A nejde jen o informace...

5.11.2010 v 10:45 | Karma: 12,52 | Přečteno: 649x | Diskuse| Politika

Jan Šimpach

Když neumíš, pobav

Hrozba, že pan poslanec Rath bude sněmovním výborem potrestán za svou hospodskou mluvu prezentující se v poslanecké sněmovně je hrozivý. Považte, může dokonce dostat pokutu až do výše jednoho svého platu! U nás na vesnici by za podobné urážky pronesené v hospodě dostal tak leda pár facek. Což by v jeho případě padlo zřejmě na úrodnější půdu.

4.11.2010 v 13:10 | Karma: 25,85 | Přečteno: 1221x | Diskuse| Politika

Jan Šimpach

Fair play podle Jiřky

Tak nám hoši z ČSSD zase slibují zavedení férových daní. Myslel jsem si že současné stejné procentuální zdanění pro všechny je fér. Ale podle Paroubka a jeho nohsledů tomu tak není!!! No nechám se poučit...

15.3.2010 v 9:36 | Karma: 33,07 | Přečteno: 1196x | Diskuse| Politika

Jan Šimpach

Obštrukce

To slovo je v poslední době jako zaklínadlo. Kdokoliv něco zdržuje, dělá obstrukce. Ještě že hokejový rozhodčí zatím vylučují jen za zdržování hry a ne za obstrukce!

26.2.2010 v 13:01 | Karma: 10,71 | Přečteno: 897x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Pozor na jahody. Ve Švédsku z jejich prodeje těží i gang vedený vládcem Jahodou

29. června 2024  20:30

Že se stačí podívat, jestli nejsou pomačkané nebo nahnilé? Švédové nakupující jahody od stánkařů u...

Stres z války je žene do pekla. Ukrajinští vojáci začali propadat hazardu

29. června 2024

Premium Devět z deseti ukrajinských vojáků na frontě jsou prý gambleři. Stres z války je žene do pekla...

Zákaz kouření, alkoholu, masturbace... Tiktokerka líčí dospívání mezi jehovisty

29. června 2024

Premium V šesti letech ji příbuzní zavedli mezi svědky Jehovovy. Z jejich komunity se Viktoriia Berezovska...

S rakovinou procestovala Nový Zéland. Dodala mi odvahu, říká bývalá pacientka

29. června 2024  19:30

Krátce po svých 25. narozeninách si Nikola nahmatala v prsu bulku, ze které se vyklubal nádor....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Sportovec, milovník vína, piva a dobrého jídla. Nesnáším pravidla sociální rovnosti.

Seznam rubrik