Eden

Dlouhý had fronty u vchodu mě vítá již zdáli u našeho stadionu ve Vršovicích. Něco je špatně, říkám si a jdu vstříc neskonalému dobrodružství..

Fronta je předlouhá a do výkopu zbývá pouho pouhých dvacet minut. Začínám tiše propadat zoufalství. To se vystupňuje poté kdy dohlédnu ke vstupní brance. V provozu jsou tři turnikety a u nich tři bezradní pořadatelé. Bezdotykový systém kontroly vstupenek podle čárkových kódů je sice fajn ale jen když je na něj divák již naučený. Což u prvního zápasu nehrozilo.

Sláva, dopracoval jsem se k turniketu. Přikládám svou pernamentní vstupenku, procházím kolotočem a jsem uvnitř. Čekám tolik proklamovanou tvrdou bezpečnostní prohlídku, avšak jsem rychle vyveden z omylu. Pořadatelé si mě ani nikoho dalšího nevšímají a v naprosté pohodě se řídím na své místo v těsné blízkosti kotle domácícho týmu.

Cestou navštívím WC. Málem jsem spadl na hubu, když jsem viděl že je čisté velké a je zde dokonce tekoucí voda s ubrouskem na utření rukou. Míjím bufet, kde mírně dezorientovaný personál prodává klobásu za 55 kaček. Cena ne moc lidová, zato fronta krátká. Posilněn dojdu na své místo, které je čisté a vybavené červeným papírem pro choreogarfii.  Výhled na hřiště, že srdce zaplesá. Je středa a 13 tisíc slávistů zdraví své oblíbence. Do očí se mi tlačí slzy, dočkal jsem se. Po tolika letech vyhnanství.

Eden je jenom jeden! Strahov taky. Jenže tyto dva stadiony snad nelze ani srovnávat. Po Strahovských eskapádách, kdy pod ochozy bylo v únoru žluté náledí díky uzazvřeným toaletám, vše působí jako sen noci Svatojánské. Pouze pořadatelská služba přišla vyzbrojena v počtu ve kterém navštěvovala stadion Evžena Rošického při obvyklé návštěvě 1.500 platících diváků. To by se asi mělo zlepšit, protože pronést jakoukoliv zbraň včetně tanku T-34 by včera asi nebyl problém (dokonce i na Strahově na mě většinou někdo šáhnul, ne že by to k něčemu bylo, ale snaha se cení). Je jen ke cti všech Slávistů, že se dokáží chovat slušně a vše proběhlo v naprostém pořádku.

Je otázkou, zda mezi nás příště nepřijde několik Sparťanů v našcih dresech a neztropí nějaký ten problém.

 

 

Autor: Jan Šimpach | čtvrtek 7.8.2008 9:55 | karma článku: 10,73 | přečteno: 937x
  • Další články autora

Jan Šimpach

Azylový výlet

5.11.2010 v 13:40 | Karma: 36,84

Jan Šimpach

Rajónův korupční balíček

5.11.2010 v 10:45 | Karma: 12,52

Jan Šimpach

Když neumíš, pobav

4.11.2010 v 13:10 | Karma: 25,85

Jan Šimpach

Fair play podle Jiřky

15.3.2010 v 9:36 | Karma: 33,07

Jan Šimpach

Obštrukce

26.2.2010 v 13:01 | Karma: 10,71