Kvalitu ZUBR Yuzu & Limeta oceňují i pivovarští odborníci

Troufám si říct, že i laik dnes ví, že není pivo jako pivo. A to samé lze říci i o kategorii tzv. radlerů, tedy směsi piva a limonády. Aktuálně to prokázaly výsledky senzorických testů radlerů prodávaných na tuzemském trhu, v nichž se na druhém místě prosadil Pivovar Zubr se svým produktem Zubr Yuzu & Limeta. Toto ocenění nás těší zejména proto, že radlery hodnotil expert z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského Pavel Čejka.

Pro náš pivovar je takové ocenění především potvrzením naší strategie zachovat i v případě radleru více pivní charakter a spíše než na rozsáhlou nabídku různých ochucených verzí se soustředit na jeden vysoce kvalitní výrobek. Vzhledem k tomu, že radlery zaznamenaly poměrně rychle obrovský boom a na trhu se jich nachází poměrně velké množství, může být pro spotřebitele těžší si v tak široké nabídce vybrat. Jedním ze silných argumentů však může být právě kvalita a složení těchto oblíbených nápojů. Naši zákazníci na Zubr Yuzu & Limeta velmi oceňují především jeho pivní charakter, který zůstal zachován a dále jeho přiměřenou sladkost.  Na rozdíl od některých jiných produktů v tomto segmentu neobsahuje umělá sladidla a konzervanty. Použití umělých sladidel totiž znamená pro výrobce úsporu nejen na spotřební dani, ale také na použitých surovinách. A to je v souvislosti s potravinami momentálně bohužel častý jev, který však jde na úkor právě zmiňované kvality.

Zpočátku byly radlery spíše doménou mladší generace a žen, ve snaze zkoušet nejrůznější novinky a dosud netradiční příchutě (citrusové a dnes už také jablečné příchutě neboli Cider mixy). V současnosti sáhne pro radleru i nejeden klasický a zarytý pivař, a to zejména při sportovních aktivitách nebo práci na zahradě v parném létě.

Radlery jsou zejména v posledních dvou letech na domácím trhu velmi žádané a je tedy samozřejmé, že na tento trend musel reagovat i Pivovar Zubr. Spojení piva a limonády tak, aby byly ve výsledném výrobku obě složky dobře vyváženy, není přitom technologicky snadné. Pokud se to některému výrobci nepovede, je jedním z možných důsledků nižší pitelnost takového nápoje. Vzhledem k tomu, že Pivovar Zubr registruje stále stoupající poptávku po Zubr Yuzu & Limeta, a to i přes poměrně širokou konkurenci na trhu, věříme, že jsme se do očekávání našich zákazníků díky mixu piva, yuzu a limetky skvěle trefili. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Pluháček | středa 17.7.2013 10:33 | karma článku: 10,71 | přečteno: 503x