Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dobré pivo nestačí jen uvařit

„Pivovar pivo vaří, ale hostinský ho dělá“ – tak zní jedna z pivovarských zásad vystihující stručně odpovědnost personálu restauračních zařízení za kvalitu čepovaného piva. Aby si naši štamgasti mohli vždy vychutnat pivo té nejvyšší kvality a nejlepší chuti, musí být o něj správně postaráno i poté, co opustí brány pivovaru. 

Pivovar samozřejmě dbá na to, aby dodržoval správné výrobní postupy, vybírá a kontroluje ty nejlepší možné suroviny a jejich složení. Tím ale péče o čepované pivo nekončí. Pivovar by měl v zájmu spotřebitelů věnovat velkou pozornost také práci s personálem a motivovat hostinské k dodržování správných zásad čepování kvalitního piva. Cesty mohou být různé. Například pivovar Zubr se rozhodl veřejně oceňovat ty provozovny, kde se čepují jeho produkty nejvyšší kvality, certifikátem Pečeť kvality. Informaci o tom, která provozovna je takto oceněna, naleznou návštěvníci přímo u vchodu do těchto podniků a okamžitě se tak dozvědí, že je v restauraci o pivo dobře postaráno. Takovýchto provozoven se Zubrem na čepu je v našem moravském regionu v současné době více než 30 a budou dále přibývat.

Hlavním cílem obdobných ocenění je společná snaha nabídnout konzumentům vysoce kvalitní produkt, jehož konzumace přispěje k příjemné společenské atmosféře při návštěvě restaurací. Domnívám se proto, že úkolem pivovaru je v péči o pivo provozovnám pomáhat – proškolením personálu, pravidelnými kontrolami i sanitací výčepního zařízení. Držitelé certifikátu pak mají navíc možnost od pivovaru čerpat různé bonusy nebo možnost účastnit se školení o čepování piva spojeného se soutěží o nejlepšího výčepního a tím své znalosti, jak pivo správně ošetřovat, dále prohlubovat.

Péče o pivo je společným zájmem nás všech a především zájmem pijáků piva, kteří si požitek z dobrého piva určitě zaslouží.  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Pluháček | pátek 3.4.2015 10:48 | karma článku: 11,84 | přečteno: 415x
  • Další články autora

Tomáš Pluháček

Horké a suché letní počasí může ovlivnit cenu piva

V čase, kdy je produkce zemědělských surovin negativně ovlivněna nepřízní počasí, se ve společnosti více než jindy diskutuje o vlivu počasí na ceny potravin a nápojů.

18.9.2018 v 12:05 | Karma: 8,34 | Přečteno: 238x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Pluháček

O pivo v plechu je zájem

Již více než 80 let uplynulo od okamžiku, kdy světlo světa spatřilo první pivo v plechovce. I když v oblasti výroby piva i jeho konzumace držíme různá světová prvenství, v tomto vynálezu nás předběhl někdo jiný.

19.12.2017 v 15:00 | Karma: 14,41 | Přečteno: 611x | Diskuse| Společnost

Tomáš Pluháček

Dvojité výročí aneb co se změnilo

Přerovský pivovar si v letošním roce připomíná dvě výročí. Jedno hodné oslav, tedy 145 let od položení základního kamene pivovaru, a druhé již o mnoho méně veselé.

12.6.2017 v 11:46 | Karma: 7,56 | Přečteno: 336x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Pluháček

V zahraničí roste zájem o české pivo

Kdyby se trendy v oblasti českého piva týkaly všech českých výrobců potravin a nápojů, to by nám bylo hej – a také státnímu rozpočtu, do kterého pivovary v ČR přispívají nemalou částkou.

14.12.2016 v 14:22 | Karma: 11,65 | Přečteno: 331x | Diskuse| Ekonomika

Tomáš Pluháček

Udržet hospody otevřené, obzvláště na venkově, je velký problém

V posledních letech jsme svědky toho, jak zejména z venkovských oblastí mizí hospody a restaurace, které dlouhé roky fungovaly. Jaké je možné řešení?

22.11.2016 v 16:20 | Karma: 24,29 | Přečteno: 1639x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Srovnání průzkumů: Lidovcům umřeli voliči, Konečná v eurovolbách sráží ANO

19. května 2024  19:34

Volební modely českých agentur, srovnané redakcí iDNES.cz za celý rok, mají jasno. Hnutí ANO si od...

Sesuvy půdy v Papui-Nové Guineji zasypaly nejméně dva tisíce lidí

27. května 2024  7:51

Aktualizujeme Páteční sesuvy půdy v Papui-Nové Guineji zasypaly nejméně 2000 lidí. Podle AFP to v pondělí vedení...

Česko čekají teplé dny, budou pokračovat přeháňky i bouřky

27. května 2024  6:01

Přímý přenos Česko čekají v tomto týdnu teplé dny, ale také bouřky a přeháňky. Na některých místech země...

V Česku mizí vesnické obchody. Změní trend chytré prodejny bez prodavaček?

27. května 2024

Premium Za poslední čtyři roky zmizelo téměř čtyři sta vesnických obchodů. Jejich aktuální počet je 11 701,...

Radši Okamura než Fiala, říká Konečná a hájí, proč schovala KSČM do koalice

27. května 2024

„Když se mě zeptáte, jestli Fiala, nebo Babiš, tak prostě Babiš,“ uvedla v rozhovoru pro iDNES.cz...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 601x
Ředitel přerovského pivovaru Zubr, který se v pivovarnickém oboru pohybuje již téměř dvacet let a disponuje bohatými zkušenostmi – z brigádníka se vypracoval až na pozici sládka a ředitele úspěšného pivovaru.

Seznam rubrik