Právo pěstovat si konopí

Vládní zmocněnkyně pro lidská práva Monika Šimůnková chce zákon na odběr vzorků DNA podezřelým osobám. Pokud vím ten vzorek se odebírá ze slin a nikoho to nijak nepoškozuje. Paní zmocněnkyně si podle mne vymýšlí práci, aby vykázala nějakou činnost. Premiér Nečas ji však podpořil, že prý odběr DNA narušuje svobodu jednotlivce. Zřejmě svobodu ponechat si své sliny.

   Nyní platí, že člověk si na své zahrádce nemůže pěstovat, co chce – třeba konopí. Nenarušuje to, pane premiére,  svobodu jednotlivce? Nenarušuje to, paní zmocněnkyně, lidská práva? Já mám pocit, že jsou moje lidská práva porušována, když se mi zakazuje pěstovat si na zahrádce, co chci.

  Dnes se bude hlasovat o legalizaci léčení konopím, protože se konečně zjistilo (co se ví už po staletí), že konopí pomáhá a léčí. Ale už předem se říká, že na pěstování bude muset být zvláštní licence a vyrábět z toho léky budou farmaceutické firmy a předepisovat elektronicky lékaři.  Žádné pěstování na zahrádce – stále bude hrozit, že budete stíháni. Přitom konopí roste jako plevel téměř zadarmo a jeho užívání je jednoduché: sušené rozdrcené palice se přimíchají do pokrmů, které projdou teplem: smažených vajec, palačinek atd. Neuškodí nikomu, ani když to s dávkou přežene.

  Politikové řeknou, že konopí povolit nelze, protože ho zakazují zákony Evropské unie. Zakopaný pes je v EU. Ono obecněji, ani nakládat se svým tělem a zdravím nesmíte, jak se vám zlíbí. EU nás chrání. EU chrání slepice a nyní bude chránit i prasata. Vyšle do terénu tisíce inspektorů. Armádu kontrolorů, kteří budou přeměřovat chlívky.  Zmobilizuje hygieniky, aby jste se nechovali neopatrně a nedostali do sebe nějaký virus. A to vše nám poskytne EU ráda a zdarma. Zadarmo. Kde ta EU ty peníze bere? A paní zmocněnkyně Šimůnková se postará, aby vám někdo nevzal vzorek DNA. Ale to konopí nepovolí a nepovolí!

Autor: Jiří Plíva | středa 9.5.2012 11:22 | karma článku: 17,57 | přečteno: 736x
  • Další články autora

Jiří Plíva

K tomu plagiátorství

18.7.2018 v 16:43 | Karma: 22,00

Jiří Plíva

Klaus mladší v Boleticích

15.5.2018 v 21:45 | Karma: 17,33

Jiří Plíva

Spory o dvouleté děti

28.3.2018 v 16:30 | Karma: 7,85

Jiří Plíva

Indoktrinace ve školství

22.2.2018 v 17:36 | Karma: 13,68