Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zajímavosti z agrosymbolů v ČR 2008

Na Moravě 3 medvědi! Odkud se k nám zatoulali, kdo je sem poslal??? Legrace, fraška, či výstraha? Nebo se jim něčím podobáme!?  

Hodonice - Tasovice u Znojma

Město Hluk ozdobil rozesmátý méďa Béďa vítající ze svahu nad městem návštěvníky tradiční slavnosti jihomoravanů - Jízdy králů! Všechny překvapil svou dokonalostí a neuvěřitelnou rychlostí svého zrodu v prostřed svahu v časných ranních hodinách 2.7.2008 po předchozí prudké bouři. U zrodu asistovala světélka typu "berušek", stejně jako nad vznikajícími anglickými piktogramy. S úžasem sledoval  jejich poletování z protějšího svahu myslivec na noční čekané - a ráno tam byl méďa...Letecký snímek zachytil novorozeně ještě bez náušnice, tou byl medvídek dozdoben následně. Dva trojúhelníky - šipky rozcestníku ukazující směr!

" Tak co, milánci, jak se rozhodnete, kudy povede vaše cesta? Vlevo - vpravo, na Z či na V ??? "

Méďa vystavil svou veselou tvář všem projíždějícím ve směru na Uherské Hradiště, potěšil občany města i 3 000 účastníků Jízdy králů!

Moudrý "rousínovský medvěd" ukrýval jako vrácná perla nebo diamant svou tvář před nepovolanými zraky v dolíku obrovského lánu pšenice nad centrem města Rousínov. Zvlněná krajina pod dálnicí, směrem k Slavkovu, mu poskytla naprosto dokonalý úkryt - stejně jako vojákům za válek napoleonských - i datum jeho zrodu zůstalo utajeno... V těsné blízkosti všech zůstával neobjevitelný, než Lukin, asi z domečků pod dálnicí, zahlédl důmyslně skrytý pelíšek. I pak jen největší vytrvalci s velkými obtížemi tajuplný úkryt nalezli, nádherné tvary agrosymbolu však opravdu stály za to! Ale pozor - 3 propojené kruhy nepřipomínaly ani tak propojenost olympijských kruhů, jako spíš propojenost 3 kruhů agrosymbolu v Jítravě a drsnou skutečnost radarů, velký 4. kruh jen jako by toto spojení ještě více upevňoval - globalizoval. "Byl to medvěd", prohlásil místní agronom po pokosení obrazce. Viděl celý jeho tvar v plné kráse a nahotě, což nám ostatním nebylo dopřáno. Letecký snímek, zdá se, se nikomu nepodařilo pořídit a při průchodu obrazcem lze většinou vidět jen nepatrnou část - ne celek.

Třetího - obrovského tlustého medvěda líně mžourajícího z lánu obilí pod zámkem Kunštát na úpatí Vysočiny obdivovali ze zámecké vyhlídky četní turisté. Své předchůdce nepředčil dokonalostí - pouze velikostí! Obyvatelům půvabného městečka Kunštát tato "podívaná shora" nebyla běžně dopřána. Pro tento zajímavý pohled na neuvěřitelnou skutečnost byla třeba vystoupiti výše... Vytvořen byl 3 velikými kruhy - mžourající oči však tvořily podivné polehy obilí, vyskytující se i v těsném sousedství agrosymbolu. Zrod obrazce byl zaznamenám okamžitě a nafocen z domku těsně nad lánem v podhradí dne 26.7. 2008. Neobvyklý výtvor v mokrém obilí po dlouhém deštivém období a divný směr polehů neunikl ani pozornosti místních zemědělských odborníků, neboť jej ráno spatřili přímo z oken svých kanceláří.

SYMBOL ČLOVĚKA se objevil docela nenápadně a 2x hned v první dekádě července u Plumlovské přehrady - a není to poprvé! Na stejném místě kruhu u pláže prý tentýž obrazec už byl, viditený prý byl i následně v dalších plodinách po 3 roky. Geometrickým základem těchto obrazců je pentagram, což je symbol člověka. Prostějovsko pentagramy přitahuje, PENTAGRAM V KRUHU v roce 2006 na velmi frekventovaném místě těsně u Prostějova, v malém lánu mezi dálnicí, hřbitovní zdí, silnicí, čerpací stanicí zůstal skrytý na rovince všem projíždějícím vozidlům. Objeven a nafocen byl pouze z výšky piloty Falconairu, pak zemědělci při sklizni obilí. Zato letošní obrazce se skvěly na obdiv všem projíždějícím - po obou stranách silnice z Prostějova na Plumlov kolem přehradní nádrže. Též návštěvníkům pláže se otvírala nádherná podívaná na oba obrazce. Složitější obrazec na svahu, byl však kamerou zachytitelný nejdokonaleji a v plné kráse tvaru až ze vzdálenosti 1 km - z přehradní hráze!

U obou obrazců však byly zajímavé "doplňky": ke kruhu dole u pláže patřil i zvláštní trojúhelník stáčející se k vodě, nad velkým obrazcem na kopci byla obrovská noha - či dráp - též směřující k vodě.

Vznik velkého obrazce na kopci též souvisí s bouřkou: " V noci byla velká bouřka a ráno už tam obrazec byl, " sděluje místní podnikatel, "pocházím ze Slovenska a kruhy v obilí jsem vídával od dětství, není to tvorba lidská."

Slova tohoto moudrého člověka dotvrdil agrosymbol z jižní Moravy - Tasovice u Znojma! Nalézal se v těsné blízkosti tratě Dyje - Hodonice, v mokrém obilí u sloupu vysokého napětí, informace ze Znojemského deníku nás nasměrovala dokonale. Linie jednoduchých geometrických tvarů vytváří dojem snadno čitelného rébusu:

8 cípá hvězda, v ní výrazný kříž + 3 obdélníky + kruh s rozdělením na polokruhy čili nahoře a dole + malý čtverec uprostřed větší geometrické plochy

"Z hvězd ve jménu kříže Ježíše Krista a sv. Trojice přicházíme v jednotě a harmonii shora dolů na planetu Zemi."

Bílá energetická koule zachytitelná digitálním fotoaparátem i kamerou dotvrzuje velký význam duchovní i energetický tohoto zvláštního místa na naplaveninách řeky Dyje i sílu geometrických tvarů zdánlivě jednoduchého obrazce.

Autor: Tonička Plíšková | neděle 14.9.2008 18:29 | karma článku: 18,57 | přečteno: 2664x
  • Další články autora

Tonička Plíšková

Volíme celý život

Člověk se rozhoduje volbou ve svém životě neustále.Většinu svých rozhodnutí činí intuicí - čili srdcem. Volí si cestu v tomto v tomto světě pro sebe, svou rodinu, svou vlast a národ.Rozhoduje i o morální cestě: volím dobro či zlo?

4.10.2018 v 0:25 | Karma: 11,26 | Přečteno: 137x | Diskuse| Politika

Tonička Plíšková

Návštěva německých rodáků na Jesenicku

Tradiční návštěva německých rodáků v Černé Vodě se chýlí ke konci. V neděli12.8.2018 od se koná slavnostní otevření kaple Narození Panny Marie na Roklinách.

11.8.2018 v 23:21 | Karma: 17,86 | Přečteno: 477x | Diskuse| Olomouc

Tonička Plíšková

Zářící obrazec v obilí u Bohdánku v Českém ráji.

Zvláštní záři v poli vycházející ze země spatřil motorkář jedoucí s kamarádem nakoupit do večerky - ve svátek Den upálení mistra Jana Husa.V lánu zrajícího obilí, v dolíku obklopeném kopci vycházela od země záře.

29.7.2018 v 16:52 | Karma: 23,02 | Přečteno: 888x | Diskuse| Média

Tonička Plíšková

ODS zaváhala

Nevyužila hlasů svých voličů a odborného potenciálu svých členů. Budoucího ministra zdravotnictví zbavila členství v ODS, Václava Klause ml.odborníka na školství nenavrhla na ministra.

26.6.2018 v 6:10 | Karma: 35,73 | Přečteno: 1618x | Diskuse| Politika

Tonička Plíšková

ODS ztratila svou sílu a moc

Nerespektovala a neprosadila vůli svých voličů, odmítla vstoupit do koalice a podílet se na vládě v zemi. Šaškováním po boku tzv."demokratického bloku" v ulicích Prahy i na Hradě příslušníci vedení ODS přišli o úctu většiny národa

22.4.2018 v 17:49 | Karma: 37,97 | Přečteno: 1703x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

CNN Prima NEWS vysílá už čtyři roky, k výročí připravuje nové pořady

3. května 2024

Zpravodajská stanice CNN Prima NEWS přinese divákům ke čtvrtému výročí zahájení vysílání nové...

Politologové: TOP 09 jen ztrácí, nemá lidi. Tulejův odchod je logický

3. května 2024  16:50

Premium Poté, co se Pavel Tuleja vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace, nemá podle...

Izrael má nový plán pro Gazu. Po válce by na ni mohly dohlížet i arabské státy

3. května 2024  16:30

Čelní představitelé izraelské vlády uvažují o rozsáhlém plánu poválečného uspořádání Pásma Gazy, v...

Německo sabotuje projekt bruselského Starlinku. Zvýhodňuje Francouze, tvrdí

3. května 2024  16:19

Evropská unie chtěla do roku 2027 na nízkou oběžnou dráhu Země vyslat soustavu satelitů v rámci...

  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2776x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik