"Proboha - co s tím teď uděláme?"

Psali Američané loni na facebooku, když si uvědomili, že firma Monsanto je krmí samými geneticky modifikovanými plodinami - "My jme o tom nevěděli!" Není se co divit, ani my nevíme, že již 10 let jsme levnou pokusnou laboratoří rostlinných genetických experimentů pro firmu Monsanto - vše začalo s kukuřicí a cukrovkou, požadavek byl na pšenici, což jim odmítla jak Kanada, tak země Evropy. Dokonce jsme takoví blbci, že jako jediné země EU pěstujeme na polích od roku 2010 genetickou kukuřici i brambory. GM plodiny likvidují konvenkční produkci a geneticky kontaminují dosavadní plodiny. Ministerstvo životního prostředí prý prosazuje "ekologické zemědělství" a "levné potraviny", Akademie věd výzkumem údajně  sleduje pokrok v zemědělství - ekologičtí zemědělci však říkají, že ČR a SR jsou skvrny na mapě Evropy, kde "lobby" GMO má dveře otevřené... Vliv této společnosti a šíření  znehodnocených geneticky modifikovaných plodin do celého světa ohrožuje i naše životy a zdraví.

           Snahou firmy MONSANTO je znehodnotit potraviny a získat světový monopol!

Dovoz geneticky modifikovaných potravin z Ameriky v minulosti Evropská unie odmítla - dnes je však situace jiná a nátlak firmy i USA sílí. USA mají v úmyslu sestavit seznam zemí, kterým je nutno se "pomstít" za odmítání geneticky modifikovaných plodin a potravin. I my jich máme v supermarketech opravdu mnoho, etikety pečlivě kontrolujte.

Pěstování geneticky modifikované kukuřice odmítla Francie, Německo, Rakousko, Řecko, nyní i Maďarsko a Polsko, neboť bylo zjištěno, že přispívá ke vzniku nádorů a rakoviny. Monsanto prosadilo pěstování GMO nejen v USA, proniklo i do Mexika a jižní Ameriky, Indonésie, Indie i Číny. Indie již pěstování plodin zakázala, v Latinské Americe přišli rolníci o svou nejdůležitější obživu - jejich výnosná a odolná kukuřice  zmutovala s GM kukuřicí - půda i voda v krajině je znehodnocena silnými postřiky na plantážích GM sóji.

Zákazy pěstování GM plodin se šíří Evropou - firma Monsanto se však snaží získat monopol na prodej své geneticky modifikované zeleniny a ovoce v zemích Evropské unie a zákaz soukromého pěstování a uchovávání semen.

Geneticky modifikovaná zelenina neobsahuje protiplísňový faktor “salvestrol”,  zabraňující vzniku rakoviny! Šťávy z naší zeleniny zastavují rozvoj plísně candida v organismu a ničí rakovinné buňky.

 Máme své výzkumné a semenářské podniky dodávající vyšlechtěné kultury bez zásahu do genetiky, semena z plodin můžeme v dalších letech použít k výsevu - GM plodiny mají sterilní semena, nepoužitelná k dalšímu výsevu, čímž jsou rolníci devastováni nutností každoročního nákupu semen a postřiků ničících vše živé, kromě daného druhu plodiny.

 

Petice proti patentu Monsanto na naši zeleninu a ovoce:

http://www.avaaz.org/en/monsanto_vs_mother_earth_loc/?twZdmab

Výzva našich ekologických  zemědělců vládě ČR k zákazu pěstování GMO:

http://www.bio-info.cz/zpravy/cr-osamocena-v-podpore-gmo

 Mapa rozšíření pěstování GMO plodin ve světě roku 2010:

http://nezdravi.parlamentnilisty.cz/Articles/200-mapa-statu-pestujicich-geneticky-modifikovane-plodiny.aspx

 USA: Za drobné pěstitelství do vězení, za přechovávání semen těžké tresty

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/386-usa-za-drobne-pestitelstvi-do-vezeni-za-prechovavani-semen-tezke-tresty.aspx

 

Svět podle společnosti Monsanto - dokumentární film - zde se dozvíte víc:

 http://www.youtube.com/watch?v=buwb6TMahW0

 

 

 

 

Autor: Tonička Plíšková | neděle 28.4.2013 8:42 | karma článku: 22,56 | přečteno: 2833x