Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Téhle teorii uvěří snad jen fetáci a společnost přátel UFO

1 1
možnosti
Foto

Nevím, co je na produktech z GMO nebezpečného. Jsou to plodiny obohaceny genem vytvářející v rostlině vyšší obsah pro zdraví prospěšných látek, například vitamínů. Kromě toho omezuje odolnost těchto plodin proti škůdcům riziko napadení plodin po sklizni houbovými chorobami, jejichž pozůstatky (rezidua) mohou přecházet do stravy hospodářských zvířat a následně do stravy lidí. Jediným světovým ekonomickým teritoriem, které se vyšší produkci GM plodin brání, je Evropská unie, což v praxi znamená nižší konkurenční výhodu evropských (a tedy i našich) zemědělců. A to přestože nejvyšší příslušná autorita EU, Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA), mnohonásobně a opakovaně konstatoval, že GM plodiny nejsou ani rizikové pro lidské zdraví, ani nepoškozují životní prostředí.

4 2
možnosti

"U geneticky modifikovaných semen jsou v praxi nejčastěji používané dvě hlavní vlastnosti: odolnost vůči herbicidům a schopnost vytvořit vlastní herbicid. V prvním případě může farmář směle používat více herbicidů, protože samotná rostlina to snese (statistiky dokumentující stoupající prodej herbicidů v USA to potvrzují), ve druhém případě nemusí být herbicid vůbec použit. Rostlina zabije plevel v okolí sama a otázkou zůstává, co dalšího ještě zničí. V obou případech pak vyroste rostlina s vyšším obsahem herbicidů, které jsou samozřejmě toxické nejen pro plevel, ale i pro okolní přírodu a pro člověka"

........opravdu máte pocit, že na produktech GMO není nic nebezpečného......?

0 0
možnosti

Paní Plíšková, obávám se, že Vám diskutující nadají do konspiračních teoretiků. Situace není příliš povzbudivá: Česká republika je baštou Monsanta ve střední Evropě. Akademie věd ČR doporučuje pěstování GMO. Čeští politici podporují pěstování, obchod i konzum GMO v EU. Polovina obyvatel ČR neví co to GMO je. 90% obyvatel vám řekne, že jim GMO nevadí a klidně je budou konzumovat. Osvěta nulová, amíci to mají ošetřený. Výrobci potravin mají problém  s označováním.

 V mnoha zemích Evropy platí nekompromisní zákaz GMO produktů (Maďarsko, Polsko, Rusko, Turecko, Rakousko...). Češi to ale vidí jinak.;-)

1 6
možnosti

M23i45l86a38n 47V83e35l90k48ý

28. 4. 2013 10:15

"Geneticky modifikovaná zelenina neobsahuje protiplísňový faktor zabraňující vzniku rakoviny." ........ eeeee, takže obráceně ..........normální zelenina obsahuje protiplísňový faktor a tudíž neplesniví ..........pochopil jsem to správně, že když budu jíst normální zeleninu, tak se tím budu chránit proti rakovině?

Děkuji za odpověď.

_-1-_

2 0
možnosti

Vše co jime je geneticky modifikovano nebo snad v přirodě potkavate kapustu zeli, salát celer čí okurky ??

3 4
možnosti

Cílené šlechtení a umělý výběr nemá nic společného s genetickou modifikací. Tyto metody, na rozdíl od genetické modifikace, pouze zvýrazní existující vlastnost ogranismu, GM vnáší do organismu vlastnosti, které v něm nikdy nebyly.

V případě běžného šlechtění se požadovaný výsledek často projeví pouze v jediné generaci, u GM se počítá právě pouze s tou jedinou generací. Přestože z praxe víme, že v dalších generacích klasicky šlechtěné produkty podstatně mění své vlastnosti, nikdo se oficiálně nezabývá tím, jak se GM organismy budou chovat v dalších generacích. Monsanto sice (z obchodních důvodů) brání vzniku dalších generací svých GM produktů, ale technicky toto nikdy nelze dokonale zajistit (vždycky někde nějaké semínko zapadne...). Dovolím si citát z filmu Jurský park: "Příroda si vždycky najde cestu...". Dříve nebo později se objeví samovolné hybridy GM produktů v přírodě, ale nikdo netuší jaké budou mít vlastnosti. Z geneticky zodolněné řepky se velice rychle může stát "nezničitelný" plevel podstatně snižující výnosy obilí...

4 2
možnosti

Víte, že i fóbie z různých spikleneckých teorií se dají léčit?

9 3
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2776x
Historička, nezávislá publicistka, spisovatelka a badatelka:    www.kruhy-v-obili.cz                   

E-knihy:  https://www.ebux.cz/index.php?pg=1&autor=107011&ofs=1

Svět v němž žijeme se rychle mění - nebuďme ovcemi a otroky systému - poznejme pravou podstatu bytí člověka, lidstva, planet i vesmíru. Člověk je dokonalá vesmírná bytost - má právo zbavit se závislostí, lpění a okovů.

         

 

                       

 

                

 

         

 

 

             

Seznam rubrik