Mediální taškařice - pod cizí taktovkou...

Dirigenti taškařice sice nejsou známi - mnozí se však do podobných "aktivit" zapojují již mnoho let. Největší potěšení a příjmy jim přinášejí blížící se volby - parlamentní i prezidetské - a snadno se vybudí emoce čtenářů i diváků.

Média mají obrovský vliv na politické dění v zemi,  jsou si toho vědomi, manipulují s veřejným míněním i s politiky. Mnozí novináři dovedou rozdmychat nespokojenost národa i s úspěšnými politiky, či přispět k pádu vlády. Moc médií je obrovká - zneužití moci je však vždy nebezpečné - nejen jednotlivcům, ale celému národu.

Kavárníky a sluníčkáře národ nezajímá - zbožně vzhlížejí ke knížecím titulům a "elitám" sponzorujícím jejich "neziskovky" a poskytují dotace podivným aktivitám. S mladými se nejlíp manipuluje a rozdělená společnost se snadno ovládá. Rozděl a panuj  - zní heslo světových "elit". Sluníčkáři však nechápou!

Politické strany též nechápou - neumí jednotně vystoupit za zájmy národa - přetahují se kvůli prkotinám a podstatné věci jim unikají. Haštěřením a zviditelňováním se před volbami snadno podkopou i vlastní vládu, aniž by pochopili, odkud vlastně vítr foukl a pro koho z toho plynou výhody. Pro národ ne.

Lidé se často ocitají v obtížných situacích a nemohou se dovolat práva, neboť lidské společenství nedbá na přirozené zákony a práva, které v civilizovaných společenstvích byly ctěny.

Úpadek morálky, kultury i práva vždy předcházel rozpadu i velkých světových říší.

Dnešní  svět se ocitl v hluboké morální krizi, neboť upřednostnil zisk - i nezasloužený, před čestným životem a vlastní schopností postarat se o sebe a svou rodinu, což je smysl života člověka.

Záleží na každém člověku, jakou životní cestu si zvolil, zda dokáže překonat životní překážky.

Svět se rychle rozvíjí - je na každém jednotlivci - aby se do vyspělé společnosti uměl zařadit.

Češi jsou vzdělaný národ, moudrý a tvořivý - nové technologie a vzestup společnosti radostně přijmeme.

Neumíme však přijmout a tolerovat prevíty a vykuky - kteří sem připutovali po "sametové" revoluci a táhnou sem další vykuky a prevíty ve snaze učinit z nás ovce a roboty pracující pouze pro ně.

Národ Švejků a rebelů se umí v krizové chvíli sjednotit a vyhodit prevíty z úřadů, církví i naší země.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Tonička Plíšková | neděle 7.5.2017 23:27 | karma článku: 28,83 | přečteno: 1061x