Mlsný fotoblog: Zábrdovická klasika

Tento recept jsem obdržel od své kamarádky Ivety z Vancouveru, která reagovala na můj publikovaný recept na domácí chléb. Musím ještě jednou touto cestou Ivetě poděkovat, protože i já jsem si recept velmi oblíbil a zejména v těchto zimních trošku stresových dnech je opravdu oázou poklidu a hlavně nenáročnosti na přípravu. Ivetin recpet vychází z knihy z knihy Jima Laheye “My Bread” a já jsem si jej – s dovolením opět trošku poupravil pro své potřeby a pro snažší rozpoznání v hierarchii svých receptů jsem jej i překřtil na “Zábrdovickou klasiku”. Zábrdovických chléb vyrábí firma Hepek, která je pokračovatelem tradic brněnské pekárny Dělpe založené v roce 1922. Bezprostředním předchůdcem firmy Hepek byl státní podnik Brněnské pekárny. Areál pekárny získala firma Hepek v roce 1996 a přiznám se, že v době mého “působení” v Brně patřil a stále patří k nepřekonaným chuťovým zážitkům – tak prostě v mém pohledu chutná klasický kmínový chléb… Takže s jistou nadsázkou, každopádně s o to větší radostí se  s vámi o tento recept podělím.

Suroviny:

Postup:

Autor: David Plaček | středa 19.1.2011 1:01 | karma článku: 12,53 | přečteno: 1704x