Mlsný fotoblog: Vepřová panenka nadívaná slaninou, špenátem a mozza

Recept velmi zajímavý – jak přípravou, tak i chuťově, ale i esteticky. Stojí určitě za vyzkoušenou a inovacím se rozhodně meze nekladou. Z mého pohledu si klidně myslím, že např. substituce slaniny šunkou může být určitě zajímavá, stejně tak bych se nebál použít i aromatičtější sýr – klidně i olomoucké tvarůžky – daly by jistě panence patřičný říz. Doporučit mohu přípravu i ze zmrazené panenky – tuto bych řádně nasolil a načesnekoval ještě ve zmrzlém stavu a takto “ošetřenou” nechal v chladničce postupně rozmrznout – sůl se do masa vstřebá a toto je pak při pečení krásně růžové.

Suroviny:

Postup:

Autor: David Plaček | středa 3.11.2010 0:00 | karma článku: 14,41 | přečteno: 3123x