Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

18. 10. 2010 21:57
Krůty a troubové.

Jednou jedinkrát jsem pekla krůtu, bylo to na Štědrý den. Rodina mě pak žádala, abych už ji nikdy nedělala, a já jsem jim vyhověla. Nepovedla se mi a já už si přesně nevzpomínám, proč, ale když čtu o těch vašich šesti hodinách, nejspíše jsem ji nedopekla. I když deset kilo určitě neměla. Tak velký pták by se do mé trouby ani nevlezl ;-D. Kdesi jste psal, že tam máte tak velké trouby kvůli krůtám ;-D. I vy máte obrovitý sporák, anebo jste to pekl ve své oblíbené remosce?;-D

0 0
možnosti
DP

placekd

19. 10. 2010 5:25
Re: Krůty a troubové.

... krůtu jsem velmi rád pekl ještě v Česku a většinou na velikonoce s oblíbenou nádivkou s mandlemi, játry, slaninou, petrželkou, smetanou a muškátovým oříškem a myslím, že jak rodiče, babička a příbuzní na ni celkem rádi vzpomínají :-) a přesně jak píšete - je to jak o velikosti trouby, tak samozřejmě i o čase a trpělivosti při pečení :-)

... a ano trouby jsou opravdu obrovské - pro představu v pohodě se do nich vlezou čtyři plechy "na štorc" - takže pro dokreslení ... a mám ji samozřejmě taky

;-D ;-D ;-D

0 0
možnosti
B

Bobrufka

18. 10. 2010 9:57
Jo...a prosím příště

něco dobrýho, ale rychlýho ;-)

0 0
možnosti
DP

placekd

18. 10. 2010 15:28
Re: Jo...a prosím příště

;-D polepším se Bobrufko ;-D

0 0
možnosti
B

Bobrufka

18. 10. 2010 9:56
Teda....nechala bych se pozvat

už se olizuju :-P

0 0
možnosti
DP

placekd

18. 10. 2010 15:28
Re: Teda....nechala bych se pozvat

... a propos klidně se zastav :-)

0 0
možnosti
LP

LPx1

18. 10. 2010 7:01
majstrštyk

R^ majn bruda R^ dal bych si ji s tou dlouhozrnnou basmati a jen tak polít sósem - nemocniční kombinace, ale chutím neporučíš:-)

0 0
možnosti
DP

placekd

19. 10. 2010 5:32
Re: majstrštyk

... zdar bruda, díky za zprávu... ano mnohdy v jednoduchosti tkví krása... a přiznávám, že prostá rýže s gravy je mnohdy nade vše :-)

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

18. 10. 2010 6:59
recept stojí za zkoušku

a měl bych jednu radu. Pokud připravuji krůtu nebo jinou drůbež pro více hostů, je dobré ji ještě za syrova vykostit. Lépe se pak upečená porcuje.

0 0
možnosti
MO

mountbiker

18. 10. 2010 6:54
Tohle mi nedělej člověče !!!!!

Kdo to má vydržet čumět a nežrat !!!!! ;-D;-D;-DR^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2185x
David pochází z České republiky, vystudoval farmacii a působil několik let v top managementu významné zahraniční společnosti. Před pěti lety přesídlil do Kanady, kde pokračuje ve své profesní kariéře, ale věnuje se i svým koníčkům, ke kterým bezesporu patří i vaření.
Za zmínku také stojí oblast, ve které David žije - Kootenays.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy