Děkujeme za pochopení.
jarinka
Krůty a troubové.
Jednou jedinkrát jsem pekla krůtu, bylo to na Štědrý den. Rodina mě pak žádala, abych už ji nikdy nedělala, a já jsem jim vyhověla. Nepovedla se mi a já už si přesně nevzpomínám, proč, ale když čtu o těch vašich šesti hodinách, nejspíše jsem ji nedopekla. I když deset kilo určitě neměla. Tak velký pták by se do mé trouby ani nevlezl . Kdesi jste psal, že tam máte tak velké trouby kvůli krůtám . I vy máte obrovitý sporák, anebo jste to pekl ve své oblíbené remosce?
placekd
Re: Krůty a troubové.
... krůtu jsem velmi rád pekl ještě v Česku a většinou na velikonoce s oblíbenou nádivkou s mandlemi, játry, slaninou, petrželkou, smetanou a muškátovým oříškem a myslím, že jak rodiče, babička a příbuzní na ni celkem rádi vzpomínají a přesně jak píšete - je to jak o velikosti trouby, tak samozřejmě i o čase a trpělivosti při pečení
... a ano trouby jsou opravdu obrovské - pro představu v pohodě se do nich vlezou čtyři plechy "na štorc" - takže pro dokreslení ... a mám ji samozřejmě taky
placekd
Re: Teda....nechala bych se pozvat
... a propos klidně se zastav
LPx1
majstrštyk
majn bruda dal bych si ji s tou dlouhozrnnou basmati a jen tak polít sósem - nemocniční kombinace, ale chutím neporučíš
placekd
Re: majstrštyk
... zdar bruda, díky za zprávu... ano mnohdy v jednoduchosti tkví krása... a přiznávám, že prostá rýže s gravy je mnohdy nade vše :-)
velký jarda
recept stojí za zkoušku
a měl bych jednu radu. Pokud připravuji krůtu nebo jinou drůbež pro více hostů, je dobré ji ještě za syrova vykostit. Lépe se pak upečená porcuje.
mountbiker
Tohle mi nedělej člověče !!!!!
Kdo to má vydržet čumět a nežrat !!!!!
- Počet článků 60
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2185x
Za zmínku také stojí oblast, ve které David žije - Kootenays.