- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jednou jedinkrát jsem pekla krůtu, bylo to na Štědrý den. Rodina mě pak žádala, abych už ji nikdy nedělala, a já jsem jim vyhověla. Nepovedla se mi a já už si přesně nevzpomínám, proč, ale když čtu o těch vašich šesti hodinách, nejspíše jsem ji nedopekla. I když deset kilo určitě neměla. Tak velký pták by se do mé trouby ani nevlezl . Kdesi jste psal, že tam máte tak velké trouby kvůli krůtám . I vy máte obrovitý sporák, anebo jste to pekl ve své oblíbené remosce?
... krůtu jsem velmi rád pekl ještě v Česku a většinou na velikonoce s oblíbenou nádivkou s mandlemi, játry, slaninou, petrželkou, smetanou a muškátovým oříškem a myslím, že jak rodiče, babička a příbuzní na ni celkem rádi vzpomínají a přesně jak píšete - je to jak o velikosti trouby, tak samozřejmě i o čase a trpělivosti při pečení
... a ano trouby jsou opravdu obrovské - pro představu v pohodě se do nich vlezou čtyři plechy "na štorc" - takže pro dokreslení ... a mám ji samozřejmě taky
... a propos klidně se zastav
majn bruda dal bych si ji s tou dlouhozrnnou basmati a jen tak polít sósem - nemocniční kombinace, ale chutím neporučíš
... zdar bruda, díky za zprávu... ano mnohdy v jednoduchosti tkví krása... a přiznávám, že prostá rýže s gravy je mnohdy nade vše :-)
a měl bych jednu radu. Pokud připravuji krůtu nebo jinou drůbež pro více hostů, je dobré ji ještě za syrova vykostit. Lépe se pak upečená porcuje.
Kdo to má vydržet čumět a nežrat !!!!!