Mlsný fotoblog: Sváteční dýňová polévka s mandlemi

Den díkůvzdání se tady v Kanadě slaví pravidelně druhé pondělí v říjnu (na rozdíl od USA, kde je tento svátek ustanoven na čtvrtý čtvrtek v listopadu) a vzhledem k tomu, že se tento svátek slaví v kruhu rodiny či přátel, je tedy převážně ve znamení dobrého jídla a pití. Tradiční je samozřejmě nadívaná pečená krůta s bramborovou kaší, bohatá zeleninová a ovocná příloha a samozřejmě nesmí chybět ani dezerty připravené z dýní. Já jsem – vzhledem k tomu, že jsem letos vařil zejména pro své přátele, kteří bohužel trpí celou řadou potravinových alergií, musel zvolit trošku netradiční pojetí, vč. použitých surovin a rád bych vás s některými recepty v následujících dnech seznámil. Bohužel jsem byl poslední týden celkem pracovně zaneprázdněn, omlouvám se za prodlení.

Suroviny:

Postup:

Autor: David Plaček | čtvrtek 14.10.2010 4:59 | karma článku: 9,82 | přečteno: 1304x