Mlsný fotoblog: Plněné papriky na omáčce z rajčat a cuketky

S tímto typem masové náplně bych rozhodně nezaváhal a opět označil tento pokrm jako jeden z typických českých. Existuje samozřejmě celá řada variací – jak v českém, tak i v mezinárodním prostředí – náplně s masem i bez něj, se sýrem, a la nádivka, s bylinkami, s míchanou zeleninou, rýží, těstovinami; a omáčky od klasického výpeku přes rajskou až ke smetanovým a sýrovým variacím. Mé suroviny i postup jsou vcelku banální záležitostí, k technologii bych jen na úvod dodal, že důkladné zpracování mletého masa utvoří krásnou homogenní strukturu a přídavek rýže zajisti perfektní objem lusků i po zchladnutí (“nescvrknou se”).

Suroviny:

Masová náplň:

Omáčka:

Postup:

Autor: David Plaček | pondělí 1.11.2010 0:00 | karma článku: 10,49 | přečteno: 1224x