- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
právě jste aktivoval mé chuťové buňky,jdu pro fazole,konzervované tedy,ale snad to nebude vadit,mňam,mňau
děkuji! Myslím si, že to rozhodně vadit nebude - ba naopak - určitě to bude výborné a ušetříte spoustu času s namáčením a vařením - výsledek bude totožný!
... a ač jsem kuchařský antitalent, tak si všichni 3 chlapi pochvalovali, jakou mají dobrou polívečku. Zařazuji do své kuchařské bible
... moc díky a srdečně zdravím vás i vaše tři strávníky
U nás se fazolová polévka dělala na dva způsoby. První byl podobný tomu vašemu - s kořenovou zeleninou, ale zároveň s fazolemi se dal vařit i nějaký kousek uzeného a smetana se nepřidávala. Druhý způsob byl sladkokyselá polévka - jen uvařené fazole zahuštěné tmavou zásmažkou, ale s cukrem a octem - to byla pochoutka.
Fazole pěstuji ve velkém a hlavně v zimě přijdou k chuti z nich připravené polévky a guláše. Jsou podobně jako houby kvalitní náhražkou masa.
... podobnou "dvojku" jako s fazolačkou mám i na zelňačku, budu průběžně referovat...
... jinak fazole jsou samozřejmě velmi vítaný a vydatný zdroj bílkovin... samozřejmě u mě tedy rozhodně stoprocentně maso nenahradí ani náhodou... na to jsem příliš geneticky předurčen - jedenak jako Střelec a jednak jako krevní skupina "0"
... jinak děkuji za krásnou prezentaci v mailu!
Koupila jsem si "jidish" kuchařku, ve které se luštěniny hojně používají. Podle ní se fazole zásadně vaří ve vodě, ve které byly namočeny. Předtím jsem rovněž, jak mě už maminka učila, vodu slévala. Strávníci, kteří pro fazole nehorovali z důvodu následné nadměrné flatulence :) jsou od doby použití nového postupu bez potíží a na fazole se vrhají.
Váš blog ráda čtu. Zase karma.