Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Anselm

26. 10. 2010 21:50
Přivolal jsem otce zahrádkáře -

- podle těch listů a kuchyňských indicií v článku soudí na kadeřavou kapustu, která neroste v hlávce jako klasický "kel", ale vyráží oddělené listy ze svislého stonku. Prý taky "zimní kel", protože je to mrazuvzdorné, do určitého stupně. Co se termínu kadeřávek týká, je prý možné, že se někde používá, on zná pouze petržel kadeřávek. Opravil by Camino, naroste to prý  u6 před zimou, pak už se to jenom drží.

0 0
možnosti

Camino

27. 10. 2010 1:19
Re: Přivolal jsem otce zahrádkáře -

Mam to fakt na zahrade a listy se daji trhat celou zimu, v lete se mi do toho nasadily nejake msice, ted uz je to lepsi. Ale nikdy jsem to nedelala Davidovym zpusobem, zkusim.

0 0
možnosti

placekd

26. 10. 2010 19:52
...

Díky vám všem za milé příspěvky jak zde v diskusi, tak i v e-mailech :-) Není to tedy úplně 100% chuť kapusty, jak ji známe z ČR, ale na 98% se přibližuje. A jak jsem psal v té své úvodní charekteristice k vlastní osobě: mám vaření jako koníčka, někdy to není úplně perfektní, někdy se taky něco úplně nepovede - je to prostě normální život. Přes den je člověk celkem hodně pracovně vytížen, stejně jako řada z vás a když přijdu v podvečer domů, tak prostě relaxuji v kuchyni. "Vyčistím" si hlavu a ještě se u toho dobře najím. Vzhledem k tomu, že tady neexistuje žádáná kantýna nebo rozvážková služba, musím taky většinou myslet nejen na večeři, ale taky na oběd na druhý den a tak ta rozmanitost je účelná, protože i rozmanitost a kombinace (i nové) prostě miluji. Díky moc za vaši aktivitu, připomínky a komentáře a omlouvám se (s úsměvem) za ty poslintané klávesnice po ránu... David

0 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

26. 10. 2010 8:51
Jo, jo, je to kadeřávek.

0 0
možnosti

úplně nová Viktorka

26. 10. 2010 8:47
kadeřávek

tady v Polabí se ještě semtam pěstuje na polích. Díky, mňaaaam.

0 0
možnosti

mountbiker

26. 10. 2010 7:19
Já nehraju......

...... včera losos, dneska tohle, minule tamto - kdo to má vydržet vod rána rozežranej;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Bobrufka

26. 10. 2010 8:36
Re: Já nehraju......

taky mi to dělá problém, zvlášť, když se snažím shodit trochu vlastního sádla :-P

0 0
možnosti

mamenec

26. 10. 2010 6:48
Čéče, proč mi to děláš?

Zařekl jsem se, že už se sem nepodívám. Ale pokaždý když vidím mlsný fotoblok, tak prostě neodolám.

Vepřové výpečky s kapustou a br.knedlíkem já fakt můžu. Ježíši už zase sliním.......... No nic, ohřeju si párek a budu hákovat . Zdravím za louži :-)

0 0
možnosti

wiki5

26. 10. 2010 17:32
Re: Čéče, proč mi to děláš?

tenhle autor by mel dostat 15 let natvrdo bez pristupu k pocitaci, ja si vzdycky poslintam klavesnici :-)

0 0
možnosti

aji

26. 10. 2010 6:32
Kadeřávek?

Podle mě je to kadeřávek, máma to pěstuje na zahrádce, ale asi to nechutná jako kapusta, dáváme to do polévky, je to trochu jiné. Jinak od pohledu se sbíhají sliny.

0 0
možnosti

Richard Kába

26. 10. 2010 6:43
Re: Kadeřávek?

jj, to bude kadeřávek - neboli kapusta kadeřavá ...

0 0
možnosti

wiki5

26. 10. 2010 5:18
ja myslim

ze je to kale

http://en.wikipedia.org/wiki/Kale

pouziva se predevsim na dekoraci (zrejme jsou ta lupena levna :) na tzv. svedskych stolech

0 0
možnosti

Camino

26. 10. 2010 16:30
Re: ja myslim

Je to kale, roste to od podzimu do jara (aspon tady), chutna podobne jako kapusta, mela jsem ho i jako salat (mirne spareny, blanchovany, rychle do varici vody a pak do ledove, zachova si barvu i chut), davam na to slunecnicova seminka, na tenko nakrajenou cervenou cibuli ana drobno rozsekane, susene palive papriky (chili)R^

0 0
možnosti

Camino

26. 10. 2010 1:37
pro mne novinka!

Miluji kapustu a maminka ji delavala, proste jsem zapomela, hned to zkusim nektery den. Diky za napad!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2185x
David pochází z České republiky, vystudoval farmacii a působil několik let v top managementu významné zahraniční společnosti. Před pěti lety přesídlil do Kanady, kde pokračuje ve své profesní kariéře, ale věnuje se i svým koníčkům, ke kterým bezesporu patří i vaření.
Za zmínku také stojí oblast, ve které David žije - Kootenays.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy