- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
- podle těch listů a kuchyňských indicií v článku soudí na kadeřavou kapustu, která neroste v hlávce jako klasický "kel", ale vyráží oddělené listy ze svislého stonku. Prý taky "zimní kel", protože je to mrazuvzdorné, do určitého stupně. Co se termínu kadeřávek týká, je prý možné, že se někde používá, on zná pouze petržel kadeřávek. Opravil by Camino, naroste to prý u6 před zimou, pak už se to jenom drží.
Mam to fakt na zahrade a listy se daji trhat celou zimu, v lete se mi do toho nasadily nejake msice, ted uz je to lepsi. Ale nikdy jsem to nedelala Davidovym zpusobem, zkusim.
Díky vám všem za milé příspěvky jak zde v diskusi, tak i v e-mailech Není to tedy úplně 100% chuť kapusty, jak ji známe z ČR, ale na 98% se přibližuje. A jak jsem psal v té své úvodní charekteristice k vlastní osobě: mám vaření jako koníčka, někdy to není úplně perfektní, někdy se taky něco úplně nepovede - je to prostě normální život. Přes den je člověk celkem hodně pracovně vytížen, stejně jako řada z vás a když přijdu v podvečer domů, tak prostě relaxuji v kuchyni. "Vyčistím" si hlavu a ještě se u toho dobře najím. Vzhledem k tomu, že tady neexistuje žádáná kantýna nebo rozvážková služba, musím taky většinou myslet nejen na večeři, ale taky na oběd na druhý den a tak ta rozmanitost je účelná, protože i rozmanitost a kombinace (i nové) prostě miluji. Díky moc za vaši aktivitu, připomínky a komentáře a omlouvám se (s úsměvem) za ty poslintané klávesnice po ránu... David
tady v Polabí se ještě semtam pěstuje na polích. Díky, mňaaaam.
...... včera losos, dneska tohle, minule tamto - kdo to má vydržet vod rána rozežranej
taky mi to dělá problém, zvlášť, když se snažím shodit trochu vlastního sádla
Zařekl jsem se, že už se sem nepodívám. Ale pokaždý když vidím mlsný fotoblok, tak prostě neodolám.
Vepřové výpečky s kapustou a br.knedlíkem já fakt můžu. Ježíši už zase sliním.......... No nic, ohřeju si párek a budu hákovat . Zdravím za louži
tenhle autor by mel dostat 15 let natvrdo bez pristupu k pocitaci, ja si vzdycky poslintam klavesnici
Podle mě je to kadeřávek, máma to pěstuje na zahrádce, ale asi to nechutná jako kapusta, dáváme to do polévky, je to trochu jiné. Jinak od pohledu se sbíhají sliny.
jj, to bude kadeřávek - neboli kapusta kadeřavá ...
ze je to kale
http://en.wikipedia.org/wiki/Kale
pouziva se predevsim na dekoraci (zrejme jsou ta lupena levna :) na tzv. svedskych stolech
Je to kale, roste to od podzimu do jara (aspon tady), chutna podobne jako kapusta, mela jsem ho i jako salat (mirne spareny, blanchovany, rychle do varici vody a pak do ledove, zachova si barvu i chut), davam na to slunecnicova seminka, na tenko nakrajenou cervenou cibuli ana drobno rozsekane, susene palive papriky (chili)
Miluji kapustu a maminka ji delavala, proste jsem zapomela, hned to zkusim nektery den. Diky za napad!!