Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

assam

21. 9. 2010 15:21
Víno k houbám

Jídlo vypadá skvěle,ale ten alkohol k houbám(přesto,že říkáš,že hubožer je není houbou)...Nevím,asi bych měl strach,že mi bude minimálně těžko.I když,pokud bychom zůstali u jedné skleničky,snad by byla přínosem.Hlavně to nevařit z nepříliž měkkých Psilocybe(brněnská specialita).;-) petr.assam

0 0
možnosti

placekd

21. 9. 2010 18:57
Re: Víno k houbám

... já mám celkem "kačení" žaludek, ale těžko mi opravdu nebylo... přiznávám, že jedna Gazely padla - pokud tou skleničkou myslíme lahvinku... (mj. to je výborné lehké vínko portugalského původu, lehce perlivé a dá se v Česku taky koupit, navíc s obsahem alkoholu jen asi 9%). Jak by ovšem ten večer vypadal po jedné Gazele a Psilocybe na česneku nechám raději jen na představách ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Richard Kába

23. 9. 2010 8:40
Re: Víno k houbám

Problem kombinace alkoholu s houbami  je precenovan, vice mene jde o nekolik jednotlivych druhu hub, ktere se nesmi michat s alkoholem ... vetsina hub se s alkoholem snese a s vino se pouziva i v houbove kuchyni velmi casto (pri vareni se samozrejme alkohol vypari).

P.S. Nedohub je houba, paraziticka a vreckovytrusa, existuje pry i v Evrope, ale zrejme velmi vzacne.

0 0
možnosti

placekd

23. 9. 2010 20:43
Re: Víno k houbám

Děkuji za info! Taky jsem četl, že v Evropě snad pouze některé druhy (nejedlé) toho nedohuba rostou, ale neslyšel jsem, že by tento konkrétní - Hypomyces lactifluorum se někde vyskytnul. Bylo by jistě zajímavé, kdyby někdo jeho výskyt potvrdil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2185x
David pochází z České republiky, vystudoval farmacii a působil několik let v top managementu významné zahraniční společnosti. Před pěti lety přesídlil do Kanady, kde pokračuje ve své profesní kariéře, ale věnuje se i svým koníčkům, ke kterým bezesporu patří i vaření.
Za zmínku také stojí oblast, ve které David žije - Kootenays.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy