Děkujeme za pochopení.
assam
Víno k houbám
Jídlo vypadá skvěle,ale ten alkohol k houbám(přesto,že říkáš,že hubožer je není houbou)...Nevím,asi bych měl strach,že mi bude minimálně těžko.I když,pokud bychom zůstali u jedné skleničky,snad by byla přínosem.Hlavně to nevařit z nepříliž měkkých Psilocybe(brněnská specialita). petr.assam
placekd
Re: Víno k houbám
... já mám celkem "kačení" žaludek, ale těžko mi opravdu nebylo... přiznávám, že jedna Gazely padla - pokud tou skleničkou myslíme lahvinku... (mj. to je výborné lehké vínko portugalského původu, lehce perlivé a dá se v Česku taky koupit, navíc s obsahem alkoholu jen asi 9%). Jak by ovšem ten večer vypadal po jedné Gazele a Psilocybe na česneku nechám raději jen na představách
Richard Kába
Re: Víno k houbám
Problem kombinace alkoholu s houbami je precenovan, vice mene jde o nekolik jednotlivych druhu hub, ktere se nesmi michat s alkoholem ... vetsina hub se s alkoholem snese a s vino se pouziva i v houbove kuchyni velmi casto (pri vareni se samozrejme alkohol vypari).
P.S. Nedohub je houba, paraziticka a vreckovytrusa, existuje pry i v Evrope, ale zrejme velmi vzacne.
placekd
Re: Víno k houbám
Děkuji za info! Taky jsem četl, že v Evropě snad pouze některé druhy (nejedlé) toho nedohuba rostou, ale neslyšel jsem, že by tento konkrétní - Hypomyces lactifluorum se někde vyskytnul. Bylo by jistě zajímavé, kdyby někdo jeho výskyt potvrdil.
- Počet článků 60
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2185x
Za zmínku také stojí oblast, ve které David žije - Kootenays.