- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
tak jsem se zeptal zdejsich odborniku a bylo mi receno, ze zrovna moc chutne nejsou, ale ze ten cesnek a pepr to dozene
... rozhodně od toho člověk nemůže čekat typickou vůni a chuť smaženice z praváků, ale špatné to fakt není... svůj název má pravděpodobně odvozen o té růžovo-oranžové barvy a když se pokrájí, tak to opravdu toho humra může připomínat... rozhodně však ne chutí... ha ha ha. Ale přesně, jak mykologové praví - ten pepř a česnek mu dá patřičný říz :-)
Jídlo vypadá skvěle,ale ten alkohol k houbám(přesto,že říkáš,že hubožer je není houbou)...Nevím,asi bych měl strach,že mi bude minimálně těžko.I když,pokud bychom zůstali u jedné skleničky,snad by byla přínosem.Hlavně to nevařit z nepříliž měkkých Psilocybe(brněnská specialita). petr.assam
... já mám celkem "kačení" žaludek, ale těžko mi opravdu nebylo... přiznávám, že jedna Gazely padla - pokud tou skleničkou myslíme lahvinku... (mj. to je výborné lehké vínko portugalského původu, lehce perlivé a dá se v Česku taky koupit, navíc s obsahem alkoholu jen asi 9%). Jak by ovšem ten večer vypadal po jedné Gazele a Psilocybe na česneku nechám raději jen na představách
Inspiroval si mě, udělám si dnes smaženici ze suchohřibů.
Těmi plátky jste mi připomněl náš recept - houby na tenké plátky a zmrzlou krkovičku (aby se dala krájet opravdu na teninké plátky) naplátkovat a podusit společně se solí, pepřem a kmínem. Jednoduché a výborné na chuť
proto hajdy do lesa, masa pro chudé je tam spousty. Že nerostou? Ale ano, kromě hříbků rostou další houby, které jsou výborné v podání autorově nebo v podobném. Stále nacházím růžovky, opět začínají ryzci, pýchavky, kováři, kominíci (hřib nachovýtrusý) a nepravá kuřátka - lišáci zprohýbaní!
Tak dneska Vás nechválím, tohle tu na palmách neroste :)