Źháři z Vítkova si trest zaslouží. Ale něco tu smrdí!

Tak dnes Nejvyšší soud potvrdil délku trestů pro čtyři žháře z Vítkova. Zaslouží si jít do vězení? Tak o tom doufám nepochybuje nikdo! Zaslouží si tuto výši trestu? Zde už se nám názory mezi lidmi budou lišit. A zůstává zde poslední otázka: Bude soud takto spravedlivý i v jiných případech?

     Ti kluci věděli, co dělají. Jestli je to teď mrzí, to už je jen jejich věc, ale následky svého odporného činu si ponesou správně. Nikdo v tomto státě nemá právo házet zápalné láhve do obydleného domu. Navíc když to mělo tyto následky, jaké to mělo. Málem uhořela rodina s malou holčičkou. Zde opravdu není co obhajovat.

     Ale něco mě zde nehraje, lze říci, že to dokonce prostě smrdí! Zde je pár mých otázek.

     Pomohla média výši trestu? Nemyslím snad tím, že by soudce uplácela, ale neuvěřitelně mediálně ukazovaný proces = tlak na rozhodnutí soudce.

     Čtyři romští mladíci hodí zápalné láhve do domu, kde žije "bílá" rodina a má to stejné následky. Bude trest v budoucnu naprosto stejný anebo se bude zase k něčemu přihlížet?

     Kauza Patrik. Úmyslné týrání mladého chlapce s rasistickým podtextem. Kauza mačety. Úmyslné napadení s rasistickým podtextem. A mohl bych pokračovat. I zde jsou exemplární tresty? Nebo je zde nahlédnuto na menšinový původ útočníků?

     Každý, kdo překročí zákon, má být spravedlivě potrestán! Ale prosím - každý! Používejme jeden metr na všechny naše obyvatele, jinak to špatně skončí.

     Nechci nikoho hájit, to je snad z psaného textu jasné. Chci jediné. Spravedlnost justice při rozsudcích jak na romské straně, tak i na té naší.

     Děkuji.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Pipek | středa 28.12.2011 11:12 | karma článku: 39,70 | přečteno: 2982x