V severočeských městech mizí kov. Kdo za to může? Snad ne ROM!

Jdete po ulici a naproti vám jde muž, který veze kočárek. Ale místo klidně spícího dítěte si veze čerstvě uříznutou lampu veřejného osvětlení. Píská si, úsměv od ucha k uchu a mašíruje si to ke sběrným surovinám. Najednou ho zastaví policie. Muž se ale stále usmívá. Neměl by mít spíše strach? Ne neměl, ví, že v našem státě se mu nic nestane.

     Až v noci půjdete po ulici a nebude vám svítit žádná lampa na cestu a vy shodou okolností spadnete do kanálu, který nebyl chráněn kovovou zátkou, nejspíše se procházíte ve městě Most. Že by šlo o výpadek proudu? Nebo nedbalost městské údržby při kontrolování kanalizací? Ne. Je to jednodušší. Lampu někdo odřezal z jejího stanoviště, naložil na kočárek a hurá pro peníze. A že kočárek něco uveze, tak tam přihodíme ještě víko od kanálu. Že to ohrožuje život spoluobčanů? Nevadí. Ale co když vás chytí policie?

     Tak se nic neděje. I když jim řeknete pravdu - že jste tyto předměty nalezl (běžně vidím se válet uřezané lampy a poklopy od kanálů na ulici), a oni vám snad nebudou věřit, tak vás čeká ohromující rozsudek - zatajení věci. Ne krádež, ale zatajení.

     Nevím, jaký je rozdíl mezi zatajením a krádeží, ale dle tohoto případu mohu ve svém městě zatajit všechny lampy, kanály a další kovové předměty a nic se neděje. Za chvilku vám auto nebude ukradeno, ale zatajeno. Pak se zatají i vaše peněženka. No prostě krádežím odzvonilo, jde se zatajovat.

     A kdo si snad myslí, že mám v případu jasno, jelikož se odehrál na severu Čech a dotyčný muž utíkal s kovem do sběrných surovin, tak nemám. Názvem ROM v nadpisu článku je myšleno - Rychle Odcizující Muž - a to se snad psát ještě může? Nedej bože, abych to svaloval na naši chráněnou menšinu.

 

Foto: převzato ze serveru Novinky.cz

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Pipek | úterý 7.2.2012 11:37 | karma článku: 41,11 | přečteno: 3727x