Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tak jsem dal na pisálky z Idnesu..a jak jsem dopadl? (fotoblog)

Vítězové lupy za zpravodajství. Dle diskuse si na to každý udělal svůj názor. Já ovšem dnes budu psát o jiné rubrice - cestování. Miluju cestování a letos jsem chtěl zažít něco jiného, než jsou evropské dovolené anebo severní Afrika. A na Idnesu jsem našel název jednoho ostrůvku - Langkawi. Tak jsem si vše bez cestovní kanceláře naplánoval, spojil jsem to se Singapurem a Kuala Lumpur, vzal přítelkyni a vyrazil na 15 dní dlouhou (práce) dovolenou. A jak sem dopadl po radách redakce Idnes? Udělejte si vlastní názor, dle přiložených fotek.

     Malajsie je opravdu krásná země. I když leží skoro u rovníku, je neuvěřitelně zelená a i když je to muslimská země, tak její obyvatelé mě po celou dobu mé cesty jen příjemně překvapovali. Teploty zde byly okolo 32 stupňů, ale když přičtete vlhkost, je to jako 36 evropských. Ceny jsou zde velice levné oproti evropským destinacím - hlavní jídlo kolem 35 korun. Hromadná doprava - 15 kilometrů autobusem za 14 korun. Taxi - 15 kilometrů ve dvou, každý dal 72 korun. Tedy příroda nádhera, města krásná a čistá, obyvatelé milí, ceny parádní. Pár fotek pro lepší ilustraci této země.

FOTO číslo 1. V Evropě máme kostely, muslimové mají mešity. No a budhisté mají blízko Kuala Lumpur chrám vytesaný ve skalách - Batu Caves. Nahoru vás dovede 272 schodů, po cestě vás doprovodí všudypřítomní makakové.

FOTO číslo 2. Malajsie je muslimská země, které vládne král. A jelikož jsou na své náboženství hrdí, tak propojují moderní architekturu s odkazy minulosti - je zde patrná hvězda.

FOTO číslo 3. Uprostřed Kuala Lumpur se nachází relaxační zóna jménem - Lake Gardens. Je zde největší průchozí ptačí voliéra na světě a uvnitř je to opravdu nádherně uspořádané a krásné.

FOTO číslo 4. Doktor Fish. Nebo-li doktor ryba. Po dlouhém městském chození vás bolí nohy a tak si zajdete na tuto proceduru. Stojí to 60 korun na deset minut (víc stejně vydrží asi málokdo). Dáte nohy do bazénku a ihned se na vás sesypou bezzubí kapříci a začnou vám okusovat kůži na nohou. Jelikož ale nemají zuby, tak to spíše masíruje a změkčuje kůži a hlavně to neuvěřitelně lechtá. Ale po deseti minutách se mě zase chodí jedna báseň.

FOTO číslo 5. Langkawi - krásný ostrov v Andamanském moři, kousek od thajských hranic. Jeho symbolem je orel, kterého zde často uvidíte kroužit na nebesích. Pokud si vyjedete na výlet Island hopping - 150 korun za 4 hodiny výletu po ostrovech - tak ho uvidíte i krmit (dle mě to není dobrý nápad ho učit na lidskou pomoc). Tato socha se nachází v hlavním městě Kuahu.

FOTO číslo 6. Most přes jeden z nejstarších pralesů světa. Nevím čí to byl nápad, ale využití je dokonalé. Chodíte nad pralesem ve výšce přes 600 metrů a máte nádherné výhledy na celý ostrov a i na thajské pobřeží. Všude kolem jen krásná zeleň a v ní vodopády. Ovšem nic pro slabé povahy - strach z pádu je tu veliký.

FOTO číslo 7. Deštný prales na Langkawi. A v něm jsou vidět vodopády Seven Wells. Když se na ně vyšplháte - 590 schodů v neúprosném vedru - čeká vás krásná odměna. Nejen výhledy po okolí, ale i koupání v horských jezírkách, kde voda ohladila skály tak krásně, že mezi jezírky jezdíte po zadku jak na tobogánu - parádní zážitek a osvěžení!

FOTO číslo 8. Seven wells - 60 metrů vysoký vodopád uprostřed pralesa hlídán makaky. Dole se můžete osvěžit v horské vodě a kochat se pohledem na tento překrásný přírodní div.

FOTO číslo 9. Pantai Tengah - pláž, u které sme bydleli - toto je prosím normální výjev z kterékoliv denní hodiny. Pro návštěvníky Chorvatska, Itálie, Španělska a podobně asi něco nepředstavitelného, ale opravdu na zdejší 2 km dlouhé bílopísečné pláži máte pro sebe každý tak alespoň 50 metrů prostoru.

FOTO číslo 10. Jedna pro milovníky palem, pláží a krásných výhledů z lenošení v písku - takto to tam prostě vypadá.

FOTO číslo 11. Existují ale i nedotčené pláže. Na této bylo krásně vidět, jak je příroda přímo spojená s mořem. Jen při odlivu se zde obejvuje prostor pro chození v písku.

FOTO číslo 12. Vše jednou končí a i tato dovolená je nyní u konce. Poslední západ slunce na tomto kouzelém ostrůvku.

 Závěrem - byla to moje zatím nejkrásnější dovolená a za nápad na destinaci děkuji rubrice cestování. Vám ostatním - opravdu doporučuji - vychází levněji než některé evropské destinace.

    

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Pipek | pondělí 28.11.2011 10:06 | karma článku: 17,11 | přečteno: 1661x
  • Další články autora

Martin Pipek

Ochránkyně cikánů a muslimů Šabatová, vyrazila na turné

Zlínský kraj měl tu čest, že se jeho občané mohli setkat s ochránkyní lidských práv. Přišlo jich tam málo, ale přání a stížností měli spousty. Jak jim teda tato paní, která chce mít ještě více pravomocí pomohla?

4.4.2015 v 8:20 | Karma: 41,66 | Přečteno: 2320x | Diskuse| Ostatní

Martin Pipek

Od roku 1417 se u nás Cikáni integrují. A výsledek po 600 letech?

600 let jsou cikáni na našem území. 600 se snažíme pochopit jejich kulturu a vzít je mezi sebe. Někdo by řekl, že je to již dlouhá doba na to, aby se integrovali. Stovky organizací sosající dotace z EU a z našich daní tvrdí opak.

2.3.2015 v 11:17 | Karma: 44,46 | Přečteno: 3791x | Diskuse| Ostatní

Martin Pipek

Muslime, jeď vraždit do Sýrie a vrať se - pomůžeme ti!

Přehnaný nadpis? Bohužel ne, toto je nabídka Dánska pro "jejich" muslimy. Ano, toho Dánska, které o víkendu zažilo útok na kavárnu a synagogu, kde celkově byli zavražděni dva nevinní.

16.2.2015 v 11:19 | Karma: 39,63 | Přečteno: 2259x | Diskuse| Ostatní

Martin Pipek

Cikáni neexistují! Kdo je viděl, šíří dezinformace

V rámci pravidelné mediální masáží o tom, že cikán je oběť rasistické většiny, nám vzniknul další článek, který to potvrzuje. Autorka článku, která jistě dnes a denně potkává cikány a žije s nimi na patře v jednom domě, se nám rozhodla popsat a ukázat, jak zase ubližujeme chudinkám našim.

13.2.2015 v 11:16 | Karma: 43,22 | Přečteno: 3813x | Diskuse| Ostatní

Martin Pipek

Německý Islám - ženy zavřít doma, nebo je upálit či uškrtit?

23. ledna Berlín - Islám zakazuje vycházet ženám z domu bez svolení muže. 26. ledna Berlín - muslimové ubodají a upálí těhotnou dívku. 30. ledna Německo - vyznavač Islámu uškrtí svou dceru ze cti, matka mu při tom pomáhá. Tak toto byl v rámci mírumilovného Islámu poslední týden měsíce ledna v roce 2015.

6.2.2015 v 11:33 | Karma: 41,32 | Přečteno: 2569x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.