Stanou se z lékářů boháči? Záleží na vás, milí pacienti.

Ministerstvo zdravotnictví připravuje určité změny, které se dotknou každého z nás, kdo v budoucnu bude potřebovat lékaře. Standard a Nadstandard. Dvě slova, která pokud nepochopíte, může vás to stát pěkný obnos vašich financí. O co tedy půjde?

     Jak tyto dvě slova rozlišovat? Uvedu vám příklady.

     Zlomíte si nohu. Dostanete na ní sádru. Bude těžká, je to ta drolící se. Noha vám v pořádku sroste a vše je v pořádku. Tak toto je Standard a je "zadarmo".

     Zlomíte si nohu. Dostanete na ní sádru. Bude to krásná plastová lehoučká sádra. Noha vám v pořádku sroste a vše je v pořádku. Tak toto je Nadstandard a je za příplatek.

     Trápí vás žlučník. Musíte podstoupit operaci. Žlučník vám klasicky vyoperuje lékař. Jedná se o Standard a je to opět zdarma.

     Trápí vás opět žlučník. Podstoupíte operaci. Tentokrát je vám ale žlučník odebrán roboticky. Zde jde o Nadstandard a zaplatíte si to.

     Shrnutí - vždycky se vyléčíte, jen je na vás, zda to bude příjemnější. Je jen na vás zda do toho své finance investujete. Zde je ale ovšem i malinko prostor, jak se nepoctiví lékaři mohou realizovat. Mohou se z nich totiž stát prodejci.

     Proč prodejci? Tak si to představte. Jste lékař a přijde k vám pacient, že chce vyoperovat žlučník. Poctivý lékař, který si chce ale vydělat, vám nabídne obě možnosti a nechá na vás, pro kterou se rozhodnete. Nepoctiví, s tahem na bránu, se vás nezeptá, ihned vám doporučí pouze tu Nadstandardní variantu a penízky se jen a jen hrnou pacient od pacienta.

     Záleží na vás. Jen si dejte pozor, ať někdy za naprosto zbytečné pohodlí nezaplatíte částku, která by se spíše hodila na jiný výdaj. Pokud si tedy příští rok všimnete na zaměstnaneckým parkovišti vaší nemocnice nových aut - tak pak buď byl štědrý Ježíšek a nebo...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Pipek | pátek 7.10.2011 11:36 | karma článku: 18,38 | přečteno: 1240x