"Stále to Romům prochází", dodává starosta Tanvaldu. Je toto možné?

Tak tu máme další napadení mladé dívky. Útočníci byli v přesile, byli suroví a dle výpovědi, to byli Romové. Nešlo tentokrát o cigaretu, ale cílem byl lup peněz a mobilu. Ani jedno dívka neměla a tak následovala tvrdá rána do břicha a útěk od agresorů.

     Tento týden se jedná zatím o druhé napadení, kde podle výpovědi obětí, byli útočníci Romové. Mladého kluka bodli a pořezali a odcizili mu 65 tisíc Kč. Dnes došlo k dalšímu útoku, tentokrát šlo opět o peníze a i o mobilní telefon. Jen byl čin ještě více "srabácký", než je běžné, jelikož útočníci byli tři na mladou dívku. Překvapení? Pro většinu obyvatelstva ne. Nejhorší ale je, že to ví i starosta daného města, ale nic se neděje, zákon je bezradný.

     Tento případ je zatím v plenkách a média o něm zatím mlčí - buď nevědí, co se stalo anebo se jim to nehodí "do krámu". Proto se nebudu ani tak vyjadřovat k samotnému případu, to snad už ani nemá cenu poslední dobou, protože je to stále dokolečka, ale zaujala mě reakce starosty Tanvaldu. Cituji přepis rozhovoru z deniku.cz:

     "Je vidět, že se nebojí a nic si z toho nedělají. Například v marketech někdy kradou vyloženě neskrývaně," konstatoval Petr Polák. „Stejně tak víme, že mnozí jezdí v autech, která už od pohledu nemohou být technicky způsobilá provozu a někteří ani nemají řidičský průkaz. Jenže jim to stále prochází," dodává starosta Tanvaldu.

     Takže starosta ví, že kradou. Ví, že jsou nebezpeční a útočí za bílého dne na nevinné občany. Ví, že denně porušují zákon, jezdí bez řidičského oprávnění a vytváří další přestupky proti zákonu. A výsledek? Stále jim to prochází. V tom případě je zde již delší dobu něco velice špatně, pokud se ví, kdo co přesně dělá a jak a je to protizákonné, ale mohou to dělat i nadále. Nemělo by snad platit pravidlo - Porušení zákona = trest? Proč to tak neplatí v Tanvaldu? Nejsou tam policisté? Nevidí ty nezpůsobilé vozy na silnicích? Nevidí ty krádeže v supermarketu za bílého dne? Nevidí napadání občanů? Kam se tedy dívají???

     Opravdu už to není snad ani absurdní, jako spíše smutné. Jak může tohle v našem státě procházet? Já se nedivím, že kriminalita neklesá, ale roste, protože ostatní mají krásný příklad toho, že je nikdo nepotrestá a vše jim vlastně prochází. To je panečku výchova. Ono nám to ale jednou přeroste přes hlavu a já se divit rozhodně nebudu.

    

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Pipek | čtvrtek 26.4.2012 12:55 | karma článku: 40,69 | přečteno: 3299x