Rozdíl mezi Romy a Dinosaury? Jedni se nepřizpůsobili a vyhynuli.

Multikulturní soužití začíná mít obří trhliny. Ať politici odvracejí zrak kamkoliv, jednou nás to dostihne. A to drtivě. Česko, Slovensko, Bulharsko - lidem už dochází trpělivost s národnostní menšinou. My máme Romy, někteří mají Turky, jinde zase uprchlíky z Afriky. Ale jak tohle dopadne? No historie mluví celkem jasně.

Je to zvláštní svět, ten náš. Ta dnešní doba. Vše je lidštější, humánnější, více tolerantnější. Což by vlastně ale mělo být dobře. Vše to jsou pozitivní výrazy. Ale co když se určitá skupina lidí rozhodne, že toho zneužije? Že na tom bude parazitovat? Že zneužije všech výhod a chyb systému a bude dělat potíže? Jak na to bude reagovat zbytek světa? Ti co to dodržují. Ti co se přizpůsobili.

Začne to rozebíráním problému s kamarády. Pak se vyhlásí nějaká ta demonstrace. Začnou se množit ojedinělé útoky proti menšinám. Později nebudou už v tak malém počtu. A bude to končit občanským nepokojem, v horším případě občanskou válkou. Zní to děsivě? Ale kam jinam to směřuje? Ke klidu a míru? Ale no tak.

Historie buď nám průvodcem.

Dinosauři - po pádu meteoritu se neuměli přizpůsobit - vyhynuli.

První lidské kmeny - kdo nectil zákony kmenu, byl vyhoštěn a umřel sám, protože se o sebe neuměl postarat bez ostatních.

Starý Řím - kdo se neuměl začlenit do společnosti a jakkoliv jí být prospěšný - tomu nebyla jakkoliv ku pomoci společnost a tak se o sebe musel starat sám.

Středověk - nechtěl někdo pracovat? Neposlouchal někdo zákony? Tvrdé tresty, ale výchovné.

Naše doba - 21. století - nepracuješ? Neumíš se přizpůsobit společenským hodnotám? Nedodržuješ zákony? To nevadí, jsi přeci menšina a stát tě musí chránit a na ty zlobivé občany, co si na tebe stěžují, na ty se vyprdni, máš naši ochranu a tak to bude.

Tak vám nevím, ale historie jasně říká, že kdo se neuměl adaptovat, dopadl špatně. Velmi špatně. A myslím, že historie se bude opakovat. Nevyhrožuji. Jen konstatuji holý fakt.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Pipek | středa 28.9.2011 10:52 | karma článku: 12,00 | přečteno: 890x