Otevřený dopis starostům nepřizpůsobivých občanů z ghett!

Nulová tolerance! Pojem, který znají hlavně nepřizpůsobiví občané a mají z něho oprávněně strach. Je to pojem, který vyřeší spousty problémům a nastolí rovnoprávnost. A já se ptám, proč je tato výtečná věc jen v některých městech a ostatní nadržují lidem z ghett?  

     Kdo nezná nulovou toleranci, tak vám ji krátce představím. Města, která to mají zavedené, dohlíží na problémové občany následovně: Hraješ automaty? Nemáš nárok na dávky. Jedeš si pro dávky autem? Nedostaneš, a pokud ses před tím na nich obohacoval, podáváme žalobu! Kradete či sbíráte kovy? V tom případě si vyděláváte a nemáte nárok na sociální dávky. Nevyužíváte dávky, tak jak máte a utrácíte je za něco, na co nejsou? Budete dostávat stravenky, které utratíte za to, na co slouží. Nemáte na nájem a devastujete dům a okolí? Vystěhujeme vás.

     Tak toto je ve stručnosti Nulová tolerance. Přísné? Z mého pohledu ne. Pokud si někdo neváží pomoci, či devastuje byt a dělá nepořádek, tak si tuto pomoc nezaslouží a dáme ji potřebnějším. Nebo vy když přestanete platit nájem, tak vás v bytě někdo nechá dále bydlet? A proto chci poslat dopis v tomto znění.

     Vážení zastupitelé,

     rád bych se vás zeptal, z jakého důvodu ve vašem městě není stanovena Nulová tolerance pro nepřizpůsobivé občany?

     Dle posledního dotazování občanů, jsou výsledky jasné - 99% lidí je pro zavedení tohoto opatření a 1% proti. Tedy většinová část vašich voličů, tedy lidí, kterým jste se zavázali pomáhat a kteří bedlivě sledují vaše počínání. Nyní jen mohou sledovat, jak oni poctivě platí nájem, jak chodí do zaměstnání a šetří každou korunu, ale jiné sortě obyvatelstva z jejich okolí prochází naprosto opačné chování. Jak můžete ve svém městě dopustit to, že jeden člověk nájem platí a bydlí, druhý ho neplatí a bydlí také? Jak lidem vysvětlíte to, že musí chodit do práce a vydělávat peníze, ze kterých vás živí a jiní celý den proflákají a pak si jdou pro peníze, které mají sloužit na důležité věci, jako jsou potraviny, ale využijí je v automatech či za alkohol?

     Je to funkční, ptáte se?

     Zkuste se zeptat zastupitelů a občanů z měst, kde to již je nastoleno, a uvidíte odpovědi. ANO! Zlepšil se komfort bydlení a bezpečnost v daném městě. Zlepšilo se zneužívání sociálních dávek. Zlepšily se vztahy mezi občany. Není tam již tolik napětí, není tam již tolik kriminality, není tam již tolik problémů. A velkou míru úspěchu na tom má Nulová tolerance, kde si města nastaví, co tolerovat budou a co ne.

     Vy tolerujete všechno a stavíte tak pracovitého a zákona ctícího občana na stejnou úroveň, jako je flákač, pobuda, neplatič nájmů a zloděj. Je to v pořádku?

     Prosím o zamyšlení, zda by bylo vhodné, zavést to ve všech městech naší země. A co se stane, když nepřizpůsobivý občan nebude mít kam jít, protože ho již nikde nenechají bydlet, když nebude platit nájem a nedostane najíst, když nebude hledat práci a nezačne se chovat slušně? No nejspíše to, co by dělal každý z vás - přizpůsobí se.

     S pozdravem, Martin Pipek

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Pipek | středa 4.7.2012 17:16 | karma článku: 34,79 | přečteno: 1822x