Jak vyřešit problém "zlodějů kovů"? Jednoduše. Půjčíme je do světa.

Černý, bílý, žlutý...je jedno jakou má zloděj kovů barvu pleti, pořád je to zloděj a ve většině případů i parazit, kterého si pracující občan platí z daní. Takže nejen že způsobí škody za miliony, ale další miliony stojí jeho vydržování naším státem. Jak tedy "zabít" dvě mouchy jednou ranou? Investujme do nich!

     Je to týden, kdy na Sokolovsku řádili zloději kovů. Ač je kontrolovala policie, tak stejně byl jejich úlovek takřka neuvěřitelný. Podařilo se jim odcizit desetitunový most a k tomu jako bonus i několik kolejí včetně šroubů. Vše za bílého dne. Výkupní cena se pohybuje okolo 120 000 korun. Krásná mzda za práci na jeden den. Problém je, že se pořád jedná o krádež, která majiteli způsobí velké finanční škody. Druhým problémem je, že kradou hlavně lidi, kteří nemají práci a jsou tak živeni daňovým poplatníkem. Jak tedy vyřešit tuto nepříjemnou situaci?

     Odpověď přišla ze zámoří. Americké noviny si této krádeže všimly a postěžovaly si, že u nich V USA je například 46 metrů dlouhý kovový most a ten nikdo nechce. Ten náš ukradený, měl 4,5 metru. Představte si milí zloději, kolik můžete dostat ve sběrně za ten americký. Tam cena půjde do milionů. Výhoda? Je to zcela legální a ještě vám za to poděkují. Proč tedy dělat něco nelegálně, se strachem, že vás chytí, navíc být závislí na podpoře od druhých, když můžete procestovat celý svět, legálně si rozebírat kovové předměty a být za to krásně placeni a navíc sklízet velké díky?

     Ano, je zde i jedna nevýhoda. Tou je počáteční investice. Ale zde apeluji nejdříve na naši vládu! Určitě se vyplatí, zaplatit zlodějům kovů letenku do světa a dám jim malé kapesné. Pojďme počítat:

     Letenka na osobu (není zpáteční): 10 000 Kč

     Kapesné do začátku: 30 000 Kč

     Celkové náklady: 40 000 Kč - jednorázově

     Poplatek za půjčení (nenávratné) - 100 000 Kč na hlavu - za toto si může vláda pořídit tu jejich modlitebnu

     Když zůstanou:

      Průměrná škoda na majetku, díky jejich "práci" - 1 000 000 Kč ročně

      Dávky, které jim stát vyplatí ročně - 100 000 Kč na osobu

      Celkové náklady na jejich setrvání u nás v zemi - cca 1 100 000 ročně

 

     Takže máme tu jednorázový výdaj 40 000 Kč a proti tomu roční výdaj 1 100 000 Kč. Jestli je tato vláda finančně zodpovědná a jde jim o blaho státu a jejich občanů, poslanci již začínají rezervovat letenky. A pokud tomu tak není, navrhuji uspořádat celostátní sbírku pro dobro nás všech.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Pipek | čtvrtek 3.5.2012 10:36 | karma článku: 29,79 | přečteno: 1573x