Důchodce z Tanvaldu je pro mě národní hrdina!

Byl štván jako zvěř! Byl nazýván popravčím mladého hodného kluka! Bylo mu v televizi vyhrožováno smrtí! Ale on se prostě jen bránil a chtěl dát žít. A poslal vzkaz všem budoucím agresorům!

     Bylo to jak z knihy Kladivo na čarodějnice. Inkvizice - v dnešní době v podobě romské komunity, vedená plamenou řečí pana Gorola, žaloby podávajícího pana Holomka a smrtí vyhrožujícího pana Tatára, chtěla dopadnout tohoto muže, protože chladnokrevně zastřelil jednoho z nich, když byl na procházce. To, že to mohla být sebeobrana? Nesmysl, čemu by se bránil?

     Toho večera si to asi mysleli i dva bratři. Starší pán, jak ten se bude bránit? Nějakou tu zločineckou minulost už měli za sebou a tak si rozhodli zpestřit. Dle jejich měřítek jsou důchodci lehký cíl. Tam stačí nůž, nějaká ta rána a máme vše, co chceme. A ejhle. Tohle byla špatná volba, jak se během chvilky ukázalo. Ten pán nebyl žádný snílek a věděl, že dnešní doba je zlá a měl u sebe svou zbraň, kterou mohl použít v případě nutné obrany. Když vás mlátí na zemi a vyhrožují vám nožem, pak nejspíše nutná obrana nastává, ale to se ještě dozvíme. Jeden z útočníků padá k zemi mrtev, druhý zahanbeně utíká směr domov. Tak toto přepadení zrovna nevyšlo.

     A to je odkaz, který se ponese celou zemí. Nyní si již útočníci nemohou být tak jisti, že ten pán, kterého chtějí okrást, je opravdu tak lehká kořist. Nyní si to několikrát radši rozmyslí, než půjdou s nožem proti palné zbrani. Dostali jasnou zprávu o tom, že oběti již toho mají dost a hodlají se bránit.

     Pokud to čte někdo z agresorů a říká si, že si příště taky pořídí zbraň, dám vám jednu cenou radu. Ono pro legální získání zbraně, je třeba býti na tom velice čistě v trestním rejstříku. Tedy nesplňujete hned první podmínku.

     Tento pán je pro mě hrdinou pro to, že mohl svým činem opravdu do budoucna zabránit několika přepadení, které mohly někoho stát život. A pokud by se i jen jeden zločinec zalekl a příště si to díky tomuto činu rozmyslel, tak už jen proto si zaslouží mou hlubokou poklonu a jedno velké DÍKY! Co když jsem to mohl být já, nebo vy? Nebo někdo z vašich blízkých.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Pipek | pátek 13.1.2012 18:17 | karma článku: 42,36 | přečteno: 3116x