Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Český národ je tak trochu blbej, línej a neví, co chce. Už 23 let.

A já nejsem jiný. I já jsem v lecčem hloupý, často mám ústa plná keců, ale skutek utek a nikdy nevím, co vlastně chci. A nejsem sám, takových nás tu v naší zemi je obrovská spousta. Teď si tento "lidský guláš" spojte s volbami a jaký je výsledek? 23 let po revoluci se pořád dokola točíme v bludném kruhu a neumíme říci DOST!

     Rok 2014 se blíží a s ním i parlamentní volby. Otázkou, která snad zajímá každého, komu není lhostejný jeho blahobyt, je ta, která strana to vyhraje a jaký bude mít program. A samozřejmě i to, zda ten program bude schopna dodržet a nebude to jen sladké lákadlo na jejich lep. Jakou stranu si zvolíme a koho necháme, aby nám řídil životy? Tuto otázku si pokládáme každé 4 roky. A pokaždé je to naprosto stejný výsledek - nespokojenost.

     Pojďme se podívat trochu do historie na to, jak jsme měli šťastnou ruku při vhazování volebních lístků do uren.

     1992 - volby vyhrává ODS. Občané tehdy volí jejich "Svobodu a prosperitu". Zde to byl velice chytrý krok. Po desítkách let nesvobody a plnění pracovních úkolů na 135% a lépe, chtějí mít lidé hlavně tu svobodu, ale chtějí se i mít finančně dobře. V této době dochází ke kupónové privatizaci a rozjíždíme ekonomiku.

     1996 - ODS se líbí a znovu vyhrává. Tentokrát to ale není tak jisté a na scénu už více vstupuje ČSSD, věčný to rival. Jsou to 4 roky, co Klaus rozjel naší ekonomiku, ale pan ekonom udělal nejspíše něco špatně, jelikož v roce 1997 jde naše ekonomika do pověstného háje a přichází úsporné balíčky.

     1997 - ODS je nařčena z divného financování. Ukazují se různé dary od podnikatelů, kteří těžili z privatizace. Samotní politici čelí různým obviněním. Zde vystupuje v zářném světle Mladá Fronta Dnes, která poukazuje na švýcarské konto ODS. Ke konci roku náš současný prezident odstupuje a vzniká úřednická vláda.

     1998 - předčasné volby a logicky jde k moci ČSSD. Ovšem vládu přebírá za podpory ODS. To, jak se jim daří je známo díky jedné iniciativě - Děkujeme, odejděte! Už tehdy chtějí nespokojení občané dát Klause a Zemana pryč z politiky.

     2002 - ČSSD vyhrává volby. Klaus odchází z vedení ODS a později nominuje na prezidenta. Má na sobě cejch někoho, kdo pomohl rozkrádání země a nevedl úspěšně svoji stranu a zprotivil ji voličům. A tento člověk je pak zvolen prezidentem. Vláda ČSSD je považována za nestabilní. V této době mají u sebe například pana Grosse a další vítečníky a tak je i tato vláda častována jako zlodějská.

     2006 - volby vyhrává ODS. To bylo zřejmé, jelikož ČSSD už zase není v oblibě. Drtivě vyhrává volby, ale přichází s reformami a lidé nechtějí slyšet o tom, že by si někdo měl utáhnout opasek. Vnitřně není stabilní a dochází k rozbrojům.

     2010 - vítězí ČSSD. Ale bohužel mají tak malý rozdíl v hlasech, že nakonec vládu sestavuje ODS, VV a TOP09, tedy staří známí a dva nováčci. A jejich výkon? Tak ten vidíme dneska.

     2014 - vítězí ČSSD a druhá je ODS. Nebo tomu snad bude jinak? Podívejte se, jak šel vývoj. Téměř vždy se tyto dvě strany střídaly a do díky následujícímu příkladu.

     ODS vyhrává - zjistí se, že nevládnou dobře, peníze utrácejí, kde mohou, nedodržují program, lžou, jsou vulgární, pro občany nepřinesl nikdo z nich žádné blaho. Občané jsou naštvaní a příští volby volí ČSSD, která slibuje modré z nebe.

     ČSSD vyhrává volby - zjistí se, že nevládnou dobře, peníze utrácejí ještě více, lžou a dostávají nás do kolen. Příští volby vyhrává ODS, která slibuje, že nás z těch kolen zase postaví.

     Výsledek: Obě strany lidi štvou. Lidé je nemají rádi. Historicky vědí, že lžou, někteří z nich kradou, jsou arogantní, nejde jim o občany, ale o jejich vlastní podnik. Ale vždycky jedna z nich zase vyhraje volby.

     A zde je tedy ta otázka: To jsme opravdu tak hloupí, že víme, jací sou, ale dáváme jim stále pořád další a další šance nás v tom opět potvrdit? Nad čím přemýšlíme, když vyplňujeme volební lístek? Necháme se nalákat na lepší zítřky, i když víme, že volíme ty samé gaunery stále do kola a mažou nám med kolem huby? Pak tedy se omlouvám, ale opravdu jsme v lecčem národ blbů a volby toho jsou jen a jen důkazem. A remcejte si, jak chcete, dokud na lístku vyplníte tyto strany, tak se historie bude jen a jen opakovat.    

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Pipek | pátek 2.3.2012 10:47 | karma článku: 28,05 | přečteno: 1504x
  • Další články autora

Martin Pipek

Ochránkyně cikánů a muslimů Šabatová, vyrazila na turné

Zlínský kraj měl tu čest, že se jeho občané mohli setkat s ochránkyní lidských práv. Přišlo jich tam málo, ale přání a stížností měli spousty. Jak jim teda tato paní, která chce mít ještě více pravomocí pomohla?

4.4.2015 v 8:20 | Karma: 41,66 | Přečteno: 2320x | Diskuse| Ostatní

Martin Pipek

Od roku 1417 se u nás Cikáni integrují. A výsledek po 600 letech?

600 let jsou cikáni na našem území. 600 se snažíme pochopit jejich kulturu a vzít je mezi sebe. Někdo by řekl, že je to již dlouhá doba na to, aby se integrovali. Stovky organizací sosající dotace z EU a z našich daní tvrdí opak.

2.3.2015 v 11:17 | Karma: 44,46 | Přečteno: 3791x | Diskuse| Ostatní

Martin Pipek

Muslime, jeď vraždit do Sýrie a vrať se - pomůžeme ti!

Přehnaný nadpis? Bohužel ne, toto je nabídka Dánska pro "jejich" muslimy. Ano, toho Dánska, které o víkendu zažilo útok na kavárnu a synagogu, kde celkově byli zavražděni dva nevinní.

16.2.2015 v 11:19 | Karma: 39,63 | Přečteno: 2259x | Diskuse| Ostatní

Martin Pipek

Cikáni neexistují! Kdo je viděl, šíří dezinformace

V rámci pravidelné mediální masáží o tom, že cikán je oběť rasistické většiny, nám vzniknul další článek, který to potvrzuje. Autorka článku, která jistě dnes a denně potkává cikány a žije s nimi na patře v jednom domě, se nám rozhodla popsat a ukázat, jak zase ubližujeme chudinkám našim.

13.2.2015 v 11:16 | Karma: 43,22 | Přečteno: 3813x | Diskuse| Ostatní

Martin Pipek

Německý Islám - ženy zavřít doma, nebo je upálit či uškrtit?

23. ledna Berlín - Islám zakazuje vycházet ženám z domu bez svolení muže. 26. ledna Berlín - muslimové ubodají a upálí těhotnou dívku. 30. ledna Německo - vyznavač Islámu uškrtí svou dceru ze cti, matka mu při tom pomáhá. Tak toto byl v rámci mírumilovného Islámu poslední týden měsíce ledna v roce 2015.

6.2.2015 v 11:33 | Karma: 41,32 | Přečteno: 2569x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

V Rusku zatkli kvůli podvodu bývalého generála. V minulosti kritizoval vedení

21. května 2024  21:50

V Rusku zatkli a umístili do vazby bývalého velitele 58. armády Ivana Popova, který je podezřelý z...

Přívalové lijáky zvedají hladiny řek na západě. Déšť zalil železniční přejezdy

21. května 2024  21:17

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal protipovodňovou výstrahu. Týká se vodních toků, které...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Fiala mluvil s Netanjahuem, členové vlády mluví o zatykači z Haagu opatrně

21. května 2024  18:53,  aktualizováno  20:41

Premiér Petr Fiala si telefonoval s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahu. O zatykač na něj,...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.