Advokátka Romů - kašleme na mačety, mě nikdo pomlouvat nebude!

Abych nedostal obsílku k soudu a neseděl v čekárně na svůj proces společně s matkou jednoho z napadených z případů mačetového útoku, popíšu svůj názor zcela obecně, jelikož jak se dívám, někteří lidé nemají žádnou morálku a svědomí.

     Je to už pár měsíců, co Romové napadli skupinku lidí v restauraci a surově do některých mlátili mačetou. Hrozný případ sám o sobě. Dostal se k soudu, útočníci mají svou milou advokátku, která je NEUČÍ lhát a hlavně se NECHCE ZVIDITELNIT. Tak nějak by bylo i ticho po pěšině, kdyby…

     Média již o případ nejeví takový zájem, teď je IN exekuce na jednu romskou rodinu, která neplatila účet za telefon. K tomuto tématu se nechci nějak vyjadřovat, vzhledem k problémům s popáleným dítětem, ale na druhou stranu doufám, že by se mobilní operátor zachoval stejně i k jiné rodině, která by byla v tíživé situaci, ale nebyla by mediálně známá. Co se tedy týká našeho brblání na útoky Romů na nás, pomalu to utichalo a situace se klidnila. Jenže to by si jedna paní nesměla přečíst Idnes a tam se dozvědět, že člověk, který prožívá veliké trauma a cítí velké rozhořčení nad tím, že muži, kteří ji málem zabili syna, ještě nejsou odsouzeni, v hořkosti své situace pustila ústy trochu víc, než by se u nás smělo.

     Já osobně bych tento výrok pustil z hlavy, být advokátem Romů (což bych nikdy nebyl). Řekl to člověk v těžké situaci a navíc je situace již relativně klidná. Ale to né. Radši danou osobu dáme také k soudu a znovu pošleme obyvatele proti sobě a vyvoláme další nenávistné diskuse. Morálka a svědomí a cit pro situaci jedné paní opravdu schází.

     Ale na druhou stranu, když důchodce v sebeobraně zastřelil romského útočníka a druhého postřelil a jejich otec do televize vyhrožoval smrtí útočníkovi - Smrt za smrt, tak to bylo v pořádku a nikdo se tím nezabýval, i když to byla výhružka a ne jen pomluva. Inu buď máme citlivé a chápavé advokáty anebo se budou všichni chovat jako dotyčná paní, která ví, co tímto činem způsobí, ale i tak jde do toho - i když ji NEJDE O ZVIDITELĚNÍ!

FOTO: idnes.cz

Autor: Martin Pipek | pátek 16.3.2012 10:26 | karma článku: 41,49 | přečteno: 3309x